• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Slow Pitch…. GET FIT, HAVE FUN, MAKE FRIENDS!

logo slowpitchSlowpitch is een vorm van softbal die overal in de wereld wordt gespeeld door sporters van alle leeftijden. In de afgelopen jaren is de belangstelling voor Slowpitch in Europa sterk toegenomen. Dit in navolging van Amerika waar miljoenen mannen en vrouwen het spel al jaren beoefenen. Slowpitch is ook zo populair omdat de sport zich vooral richt op het spelplezier en op het leukste onderdeel van het softbal, namelijk het slaan.
Een groot verschil met fastpitch softbal is dat de pitcher niet dominant is in het spel en de bal met een grote boog aangegooid wordt. De bal wordt als het ware slow gepitched. Hierdoor lijkt het alsof de bal eenvoudig te slaan is, maar schijn bedriegt...

Voor wie is Slowpitch?
Slowpitch is voor zowel de onervaren, de oudere sporter, nieuwe potentiële leden en ouders van jeugdleden zeer geschikt, maar zeker ook voor voormalige soft- en honkballers die weer actief willen worden of blijven in de sport.

Wat heb je nodig?
Een speler moet zelf een handschoen hebben. Het team draagt een officieel tenue voor het spelen van de wedstrijden zie het winkeltje. In het winterseizoen zijn zaalschoenen nodig en in het buitenseizoen gebruiken we veldschoenen. Er zijn speciale schoenen verkrijgbaar voor honk- en softbal, maar als je voetbal- of kunstgrasschoenen hebt voldoen die ook.


Slowpitch heeft iets afwijkende spelregels t.o.v. fastpitch.
slowpitch in het kort

Download hier de spelregelfolder