• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Honkbal is een balsport die je met evenveel plezier prestatie gericht of zuiver recreatief kunt spelen.

logo-honkbal

Een team bestaat uit (tenminste) 9 spelers. Tijdens een wedstrijd zijn de teams wisselend "slagteam" (de aanval) en "veldteam" (de verdediging).Om een punt te scoren moet een slagman de bal het veld in slaan en vervolgens via de drie honken de thuisplaat zien te bereiken. De tegenpartij zal er alles aan doen om dit te voorkomen, door te proberen de slagman “uit” te maken. Dit “uitmaken” kan op heel veel verschillende manieren. Als er drie slagmensen “uit” zijn, wisselen de teams van rol. 

Vanaf hun achtste spelen jongens honkbal.

Wat heb je nodig

Het meeste materiaal, zoals helmen, knuppels, ballen en de uitrusting voor de catcher wordt door de vereniging aangeschaft. Een speler moet zelf een handschoen en (alleen jongens) een toc kopen. Voor het winterseizoen zijn zaalschoenen nodig en in het buitenseizoen gebruiken we veldschoenen. Er zijn speciale schoenen verkrijgbaar voor honk- en softbal maar als je voetbal- of kunstgrasschoenen hebt voldoen die ook.

De Houten Dragons hebben een officieel tenue voor het spelen van de wedstrijden. Dit bestaat uit een lange, grijze broek met gele riem, gele sokken, wit ondershirt met gele mouwen, blauw bovenshirt met Dragons logo en blauwe cap met logo.