• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

De vakantie zit erop en we mogen weer de wei in. Door de veschillende vakanties was de ( vrijblijvende) trainingsopkomst laag en dat was te merken tijdens de wedstrijd.

Sommigen hadden al 4 tot 6 weken geen honkbal meer aangeraakt en dat resulteerde in benedenmaats presteren aan slag en in foutjes met de afgesproken systemen omdat het automatische niet meer zo automatisch was.

1ste inning. Ramon als startende pitcher had 4 slagmensen nodig om met zijn veld de eerste 3 nullen te noteren na de zomerstop.

Gelijkmakend 1 De lefty pitcher ( altijd lastig) van Uvv had iets meer slagmensen nodig. 7 man aan slag geweest met een mooie 2honkslag van Aaron die daarmee damian binnensloeg. Helaas wisten wij met alle honken bezet en 1 uit...niet door te drukken.

1-0 voor de houten dragons

2de inning 5 man aan slag en 1 foutje door ons maar geen punten voor uvv.

gelijkmakend 2 en 3op 3 af bij de dragons

3de inning 3op 3 af bij uvv

gelijkmakend 3 3op 3 af bij dragons. nog steeds 1-0 dus.

4de inning 5 man aan slag waaronder 1 hp-tje. 1 loper op het 3de honk gekomen maar geen punten voor uvv

Gelijkmakend 4 Door een pick-off fout komt ramon op 3 en door een stolen base komt tristan op 2 met 1 uit.

Hun Lefty pitcher maakt het de rest toch lastig en weer laten we teveel lopers op de honken achter.

5de inning uvv 3 man op 3 man af

Gelijkmakend 5 Mooie honslag Schoot en Damian, maar door een fielders choice, een looking out ( can i help you, sir ?) en een 5-3 weer geen punten met derde honk bezet met minder dan 2 uit.

6de inning 3 man op 3 man af bij uvv die daar toch een beetje moedeloos van worden.

gelijkmakend 6 mooie klap van timo maar recht op het poppetje. Tristan neemt genoegen met een 4 wijd en wordt door Dylan en Niels naar de 3de honk gebracht ( wel tenkoste van 1 uit)

Door iets verder van zijn honk af te gaan lokt Niels een pick-off uit die misgaat. Hierdoor komt hij op 3 en Tristan over de thuisplaat. 2-0 voor de dragons maar daar blijft het helaas bij.

7de inning 3 man op 3 man af bij uvv

Weer een mooie hit van damian die daarmee op het 2de honk komt. Door een sacrifce hit van Aaron komt damian op 3. Door een k-tje van Aaron, een blessure van Ramon 9 ( waar wij heel sportief een re-entry voor mochten gebruiken van UVV, waarvoor onze dank en eerbied) en een strike-out van Timo verzuimde wij weer om iemand van 3 te laten scoren.

8ste inning Gijs gaat pitchen omdat Ramon met hevige kramp op de bank zit.We staan met 2 -0 voor maar toch sluipt het erin. Nee toch..het zal toch niet. zoveel ballen op de poppetjes en nu valt Ramon uit. Een Fielders choice, een pick-off error en een drie honkslag en we staan gelijk. 2-2

Gelijkmakend 8 Met 2 man uit maar ook 2 en 3 bezet slaat Damian een bijna boomer over 8 die hem met een ultieme strech nog net bij het hek weet te vangen. Helaas, deze had meer verdiend. 2-2

9de inning Een 1 honkslag van Milan, met daarna een pb  en een hp en er moet even overlegt worden bij de heuvel hoe we verder gaan.

Niels duikt naar een geslagen bal die recht door het midden gaat en loopt een schaafwond op aan zijn werphand. Hij vraagt aan de veldscheids of hij deze even mag uitspoelen. Tijdens het afspoelen blijkt het allemaal gelukkig mee te vallen. Omdat de spelers bij elkaar komen tijdens de blessure behandeling wordt de coach van uvv door publiek hier op gewezen. Nadat hij naar de plaatscheids loopt moeten we Gijs wisselen als pitcher omdat zij dit als een tweede bezoek in dezelfde inning zien. Dit klopt niet want tijdens een blessure behandeling mag dit wel, ook omdat het spel er niet door vertraagd wordt. Omdat ze bij ons een re-entry hadden toegestaan, maakte ik er geen groot punt van, want wij hebben nog een goede pitcher ( 2 zelfs !!)

Niels gaat pitchen maar kan niet voorkomen dat er door een foutje in 1 van onze "plays" nog een puntje binnenkomt. 2-4 Oei Oei

Als je in 8 innings 2 punten scoort wordt het best een uitdaging om in de 9de even 3 punten te scoren.

Maar dit team geeft niet op. We willen niet de nazomer compititie beginnen met een verlies.

Gelijkmakend 9.

Arvid begint met een 4 wijd en komt op 1. Aaron slaat een 1-honkslag waardoor 1 en 2 bezet met 0 uit. Jeroen slaat een pop-up net over de 2de honkman. Die maakt een fout door hem niet te vangen en de scheidsrechter callen de InfieldFly niet af. Verwarring alom. Aaron reageert snel en is safe op 2de honk, maar de bal is eerder op 3 dan arvid en hij wordt uitgegeven op gedwongen loop. Nu hebben we 1 en 2 bezet met 1 uit, anders was het 2 en 3 bezet met 1 uit want bij de infield fly vervalt de gedwongen loop en hadden ze Arvid moeten tikken. Jammer maar we gaan door. Timo gaat Strike out. 2 nullen en nog steeds 1 en 2 bezet. Tristan pakt zijn 3de 4 wijd van deze wedstrijd en alle honken zijn bezet. Maar wel 2 uit. SPANNEND !!!!!!

Dan krijgt Dylan een vrije loop naar 1ste honk door een Hit By Pitch en scoort Aaron een punt en staat het zomaar 3-4, maar wel met 2 uit.

Niels aan slag. 1 wijd daarna een bal door de zone die door Niels over de 2de honkman heen wordt geslagen.

Jeroen scoort vanaf 3de honk en Tristan rond 3en wordt doorgestuurd naar thuis. De catcher had het al opgegeven en dekte de thuisplaat al niet meer en Tristan scoort eenvoudig de 5-4. Einde wedstrijd met een Walk-Off Single  door Niels.

Goed gedaan jongens. Jullie zijn blijven knokken en blijven geloven in de overwinning.

Volgende week verwachten de Amsterdam Pirates ons op vrijdagavond 1 sept. Nu doorgaan op deze weg.....