• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_Familietoernooi_Blauw_2021.png
  • HD_Landelijke_Beeballdag_2021.png

Zaterdag 19 april. Tweede weekend van de competitie. De dag begint vroeg en fris. Frisser dan de meesten van ons hadden gedacht. Op De Meerpaal gaan De Bliksemdraken toch manmoedig (het zijn allemaal mannuh) hun wedstrijd spelen. Tja dan kunnen de aspiranten honkbal niet achterblijven.

Om 10.00 uur reizen ze af. Tegen half elf arriveren ze in Tiel waar het ook nog vrij koud blijkt. Er is wat meer beschutting tegen de wind maar veel scheelt het niet. Op het veld blijkt nog een Beeball wedstrijd te worden gespeeld door de Panters en de Moorfielders. Drie kwartier later kunnen de aspiranten erop om aan hun warming up te beginnen. Gelukkig komt de zon inmiddels ook door de wolken heen: dat helpt!


Om half ??n begint de wedstrijd. De eerste inning duurt meteen drie kwartier. Lang dus! Er wordt niet al te veel slag gegooid. Nou valt dat natuurlijk ook niet mee. Voor de Panters niet omdat ze een relatief jong team hebben dat op dit spelniveau nog niet veel ervaring heeft. En voor onze pitcher Gijs ook niet. Zie maar eens een slagbal te gooien op die kleine rakkers. De harde cijfers? Houten Dragons: 8 punten en 5 honkslagen. De pitcher van de Panters gooit drie keer 4-wijd en twee keer drie slag. Panters: drie runs en ??n hit. Gijs gooit ook twee keer drie slag en vijf keer drie wijd.


imageDe tweede inning gaat al sneller. In een half uur scoren de Draken nog eens vier punten en slaan ze ook vier honkslagen. De pitchers van de Panters gooien ??n keer drie slag en twee keer vier wijd. De Panters scoren ??n punt en slaan ??n honkslag. Gijs gooit twee keer vier wijd. Als hij 59 ballen heeft gegooid neemt Jasper het over en worden snel twee nullen gemaakt.


De derde en laatste inning duurt weer drie kwartier! Bij de Dragons komen acht van de tien spelers twee keer aan slag. Ze scoren nog eens 14 punten en slaan zes honkslagen. De pitchers van de Panters doen erg hun best maar hebben het zwaar! Gijs maakt er sportief een einde aan door op twee slag te zwaaien naar een hoge bal waarvan hij ook wel weet dat die niet kan worden geraakt. De tweede helft van de laatste inning wordt weer gehonkbald. Jasper is ongenaakbaar en gooit twee keer drie slag. Nick en Philip doen de rest door een mooie nul op ??n te maken.

Waarmee na twee uur spelen de eindstand 4-26 in het voordeel van de Houten Dragons is. Als je de wedstrijd nog eens helemaal wilt terugzien via iScore moet je even deze link volgen.

Lekker scherp trainen van de week jongens. Het zal niet elke wedstrijd gaan als vandaag.