• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_Familietoernooi_Blauw_2021.png
  • HD_Landelijke_Beeballdag_2021.png

Vandaag een vroege reis naar Almere gemaakt met de Honkbal Pupillen 2 voor een pot stevige honkbal tegen de nr 1 in de competitie: Honkbal Pupillen van Almere'90. Het fraaie weer hielp om de sfeer er in te krijgen.

Het Dragons team had er echt zin in en begreep dat het een uitdaging ging worden. Een mooie warming up en daarna vooral infield acties geoefend: de coach had strategisch gezien het plan om vandaag sterk te verdedigen. Immers, als we de mannen van Almere'90 ver van de thuisplaat konden houden, hadden we immers een kans om hen het eerste verlies van hun competitie te bezorgen.


Met die gedachten heeft de coach na de warming-up de bal steeds in een infield geslagen met als doel zo strak, netjes en snel mogelijk de bal op het eerste honk te gooien. En als dat niet lukte: op het thuishonk. Je kon zien dat de jongens scherp waren: her en der een vangbal, strakke field acties en zelfs mooie relays als de bal echt ver ging. Iedereen had het knap door en voor elkaar, na wat hitting practice en intercollegiaal overleg tussen de coaches over de jonge en onervaren referee, gingen we van start.


De eerste inning ahdden we al snel drie nullen tegen. Hmmmmm.... Verdedigen dus! En tot ons eigen verbazing had het meteen effect! Wat een geweldige acties. Desondanks kregen we 3 punten tegen, maar wat hadden onze mannen een vleugels! Echt zo goed en leuk om te zien, ook het publiek werd er enthousiast van.


Tweede inning: tot ierders vreeugd kwamen we op de honken. Supermooie acties gezien van Sem W. en Sem 'Semmy' van D. en anderen; het ging echt super. We kwamen op 2 punten uit! Maar het ging niet allemaal zonder slag of stoot: de ref had nou eenmaal niet de ervaring die eigenlijk wel gewenst was. Hierdoor hadden een aantal niet nader te noemen spelers zwaar de frustratie te pakken; boos en tot tranen toe geroerd kwamen ze weer terug in de dug out. Als coach heb ik natuurlijk aan de bel getrokken en wederom na intercollegiaal coaches overleg is de ref ook wat bijgespijkerd en om wat meer consequent calling verzocht. Onze Bas is daardoor alsnog, met zeer betrokken dikke rooie ogen, weer in de batting zone gestapt en heeft alsnog een prachtige honkslag gemaakt.


De derde inning kregen e zowaar nog eens 3 punten: we staan op 5 tegen 3!! Hoe cool is dat! De tegenpartij wist geen punten meer te maken door prachtig verdedigend werk van iedereen. Paar opmerkelijke acties: korte stop (Mathijs) naar eerste (Bas) leidde tot een '0'; slag op de pitcher (Lars R) naar het eerste (Bas) leidde tot een '0'. en even later een vangbal van Lars R die tot de derde '0' leidde....wáánzinnig, manne, wat jullie daar lieten zien. Jullie deden precies wat gevraagd werd: hou Almere'90 van de thuisplaat. Top!!


Er werd een 4e inning gestart. En daar liep het mis. Almere'90 zette hun ster-pitcher in (maatje aspiranten als je het mij vraagt; wat kon die gast góóien zeg!) waardoor het maken van punten wel erg lastig werd. Al gauw werden de Dragons uit het perk geslagen, maar ja, tegen zo'n pitcher...


Dus dan mar weer verdedigen! Dit liep wederom erg gesmeerd: verre slagballen werden razendsnel het infield in gewerkt en Almere'90 werd op de honken gehouden. Na een botsing moest Lars als pitcher worden vervangen door... ja, door wie? Na overleg en tijdens behandeling van Lars is besloten dat Sem w. de nieuwe werper werd. En wat een geweldige arm heeft die vent!!! Strak, hard en rechtvooruit...eat that! Supermooi gespeeld. Ook vanuit outfield twee mooie relays gezien maar... het mocht niet allemaal baten, we kregen nog 4 punten tegen.


Het is niet mijn stiel om af te geven op wie dan ook. MAAR! :-) Met alle respect voor de onervearenheid van de scheids moet het van mijn hart dat er echt een paar onterechte calls zijn gemaakt, die ook door Alemere'90 werden erkend. Omdat je als coach ook een voorbeeldfunctie hebt, is het dan ook echt superlastig om 'verkeerde' calls te gaan bediscussiëren in het veld. Immers, de scheids heeft altijd gelijk. Maar ik kon mijn frustratie hieromtrent niet onder stoelen of banken laten verdwijnen. Dus zichtbaar geirriteerd hebben we lijdzaam in ieder geval 2 punten tegen gekregen, ondanks korte besprekingen met de coach van Almere'90 die het deels eens was.


Als coach heb ik de pupillen 2 van de Dragons helden genoemd in de pot van vandaag. Ze hebben precies dat gedaan wat ik ze gevraagd had: verdedigen tegen de nr.1 van de poule. Alle hulde aan jullie inzet, Heren, ondanks het verlies weet ik dat jullie minimaal, zo niet, sterker zijn dan dit team van Almere'90; het publiek sprak zelfs van enige stress bij de tegenpartij "omdat deze Dragons zo goed zijn". Het niet op orde hebben van gedegen referees bij Alemre'90 heeft in ieder geval niet geholpen om ons doel te halen: de nr.1 hun eerste verlies te bezorgen. Maar ik heb de hele dag op wolken gelopen over hoe jullie je vandaag hebben opgesteld. Sjappoo!!!