• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_Familietoernooi_Blauw_2021.png
  • HD_Landelijke_Beeballdag_2021.png

De honkbal Heren pupillen 2 waren vandaag te gast bij de collega's in De Bilt bij HSV Centrals. Het weer was goed, het humeur nog beter en bijna een volledig team zo op Eerste Paasdag! Dus na de eitjes en de calorierijke ontbijtjes allemaal vollebak aan de slag!

Als eerste aan slag waren Lars R, Bas en Floris. De pitcher van Centrals deed een 'great job', het was lastig tegen deze kerel. Omdat je in derde klasse ook nog een toss bal mag krijgen van de coach, mocht ik ook af en toe optreden. Bij Ivo en Sem "Semmy" van D. was dat het geval. En wat blijkt? Het is toch soms echt moeilijk om goede toss ballen te gooien!! Dus als je als coach dan niet goed opgooit, gaan ze gewoon uit....Dus de lat lag voor iedereen hoog!


Lars PitchWe begonnen de verdediging met Lars en Lars als de eerste P/C combi. 
Dit verliep erg goed. Desondanks maakten de Centrals toch 2 punten, hele mooie ook! En voor Lars "He-Man" Heeman is het catcherpak toch nog steeds best even wennen; zwaar, lomp en dan ook die helm elke keer afgooien, de bal zoeken en op de thuisplaat naar Lars R. gooien... heavy stuff.

Na de tweede slagbeurt geen punten kunnen maken. De koppies gingen een beetje hangen, her en der een traan van pure drive en frustratie; het was een aparte sfeer, zogezegd. Maar wat een inzet en inzichten!

Toen er weer verdedigd moest worden, kwamen de Centrals wel aan slag, maar deze kwamen door goed verdedigen niet verder. De positieve kentering in de sfeer kwam met de prachtige vangbal van Bas op de korte stop; een strakke slagbal werd door hem op fabuleuze wijze uit de lucht gepikt. En z'n teamies zagen dat ook!! Deze derde '0' werd echt uitbundig gevierd. Het vele publiek (ja, echt) waardeerde dit ook met een mooie "ooohh" en "yeaaaah" en applaus. Op naar de derde slagbeurt.

In de derde inning werd er echt heel fraai gespeeld. De Dragons hadden niet allen vuurgespuwd, maar ook vleugeltjes gekregen. Sem W maakte een 2-honkslag, Mathijs maakte een 3-honkslag op een manier die de coach zijn hartklepjes deed gieren ("Awesome!") en Bas stal het tweede honk met een spectaculaire sliding. De stand werd 2-3. Tijdens de verdediging in "bottom third" zagen we ook prachtige acties van Xander op 3, Ivo op left-field en J-W, die als catcher was gekomen. De heren van Centrals konden wederom geen punt maken.

Omdat het nog geen tijd was werd een 4e inning gestart. De coach maakte samen met de teamco een ijzersterke opstelling. Allereerst een paar prachtige punten gemaakt door Ivo, Pepijn, J-W en Xander. Supermooie honkslagen, mooie slides en goed teamwerk door de assistent coaches op het 1e honk: Sem W, Lars R en Xander. Daarna de beslissende en gelijkmakende slagbeurt. Alles op alles werd gezet om de voorsprong te verdedigen. In de dug out heerste al een jubelstemming, maar Centrals kon er nog wat moois van maken als we het lieten liggen. Dus iedereen aan de bak, bal koste van kost v??r je houden en probeer die '0' te maken. Al gauw werd duidelijk dat het de goede kant op ging de eerste twee spelers werden met 3-slag van het veld gewerkt door superworpen van Mathijs. De laatste '0' was wederom een supermooi staaltje veldwerk; de slagman maakte een grondbal tussen 1 en 2, alwaar Lars R de bal goed fielde en deze naar eerstehonkman Floris wierp waardoor de laatste '0' gemaakt werd. Uiteindelijk dus 2-7 gewonnen!

Het was echt een spannend potje waarin denk ik voor het eerst door de jongens werd gevoeld wat je moet doen om aan te vallen en wat verdedigen inhoudt. Ik was echt supertrots op de Heren! "There's no going back!!!"