• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_Familietoernooi_Blauw_2021.png
  • HD_Landelijke_Beeballdag_2021.png

Vandaag was de laatste keer dat de Heren pupillen 2 van de Dragons een oefenpot mochten spelen. De buren van Nieuwegein Diamonds waren te gast op “ De Meerpaal” en waren met 10 man sterk vertegenwoordigd op een bewolkt maar droog en windloos veld.


Bij de Dragons hadden we echter wat afwezigen. Floris, Mathijs, Lars R en Ivo moesten helaas verstek laten gaan door ziekte of andere oorzaken. Beterschap en sterkte gewenst manne!

Maar daardoor voelden we ons wel een beetje ongemakkelijk. Immers, onze vaste P/C combo’s waren niet aanwezig. En we waren maar met z’n 8-en. En wie gaat dan nu waar staan en welke taak uitvoeren?! Maar het team laat zich niet kennen en is met de coach gaan meedenken. Als eerste werd de combo Jan-Willem (pitcher) en Sem W (catcher) samengesteld. Al gauw werd ook de combo Pepijn en Sem W (pitchers) en Lars H (catcher) verzonnen. Dat beloofde een interessante pot! De verdere opstelling had de coach al gereed, dus we konden van start.


Met Sem van D. als ?rookie? in het veld en oude gedienden als Bas en J-W om hem te helpen werd er een heel leuke wedstrijd gespeeld. Het bleek wel dat er nog getraind moet worden op strak aangooien op elkaar, het stoppen van de bal en veld inzicht; ?wat moet ik doen?!? stond vaak op de gezichten te lezen. Verder gaat de slagtechniek steeds beter en ook harder, zeker voor de nieuwste pupillen is dat een goed teken. Maar met zo?n sterke pitcher van de Diamonds tegenover je ben je al heel snel geneigd overal op te slaan. Dus het slaan was heel goed, maar de pitcher van Diamonds was echt heel goed in heel snelle ballen gooien.

Onze pitchers, die nog nooit hadden gepitcht, hebben het ook heel prima gedaan. Ondanks dat ze voor het eerst in een wedstrijd pitchten, werden er ook ?3-strikes-you?re-out? gemaakt. En als de bal dan het veld ingeslagen werd, zagen we een heel mooie (bijna) vangbal op twee van David, en mooie relay vanuit leftfield op shortstop op ??n. De nieuwelingen hadden soms wat moeite met de lopers maar al met al werd het een heel leuke wedstrijd waarbij iedereen elkaar echt hielp en aanmoedigde. Kortom, ik ben als coach beretrots dat we ondanks de onrust door de afwezigheid van een paar ervaren spelers, we zo?n leuke wedstrijd hebben kunnen maken. Na 90 minuten werd ?end-of-game? gegeven en ondanks dat onze stand op 0 bleef, hadden de Heren er een goed gevoel bij en zin om volgende week de competitie te starten. Manne, ik ben TROTS op jullie!

 

 

Pup2 HD 05APR14


Als laatste nog enorm dank aan Sven, Floris en Nigel van de Nieuwegein Diamonds, dat ze onze 9
e man wilden zijn. En natuurlijk rots in de branding Walter de Rooij, om als ad hoc scheids de wedstrijd volledig in de geest van de coaches en het spelnivo de volle (!) 90 minuten te leiden. Dank aan jullie!