• 2_slide-10.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_Familietoernooi_Blauw_2022.png
  • HD_Landelijke_Beeballdag_2022.png
  • HD_Vriendjesdag_2022.png

2014 - H53H-009 - HP2 - Hurricanes - nabespreking-sizeVandaag was het een heerlijke pot honkbal van de Dragons pupillen 2 tegen de Hurricanes uit Hilversum. Zij waren te gast in Houten, met een gesloten kantine, tot onze spijt. Maar daar hebben we het hier niet meer over.

Wat we wel gezien hebben vandaag is een Dragons team dat elke wedstrijd lijkt te groeien; de ervaren mannen Mathijs, J-W, Bas en Lars R zie je hun werp, field, slag en vang technieken beter maken, de voormalig Majors Lars H, Pepijn, Ivo en Xander worden steeds zekerder en de nieuwelingen Sem en Sem krijgen echt de smaak te pakken! Allemaal zijn ze fanatiek en bezig een team te zijn dat met elkaar werkt aan hun wedstrijd. Super!


En paar highlights van vandaag - een '0' gemaakt door een vangbal op 7 door Ivo; een strakke actie van 5 op 3 door J-W naar Xander; een paar goeie steals van Ivo, Mathijs, Pepijn, Sem van D en Sem W; diverse slidings (check het filmpje!); coaching door J-W, Lars, Xander, Pepijn op 1e honk, Sem W op derde honk (!) en dan ook punten maken natuurlijk. En natuurlijk het leukste feit: Sem van D heeft vandaag op eigen kracht (slaan en honken lopen en stelen) zijn eerste punt in zijn honkbal carriere gemaakt. Hulde aan die vent, well done Semmy!

De coach was vandaag niet opperbest in het pitchen van toss ballen, gelukkig hielp de Hurricanes coach en de scheids met het uitleggen van de regels :), waardoor het daarna toch iets beter ging. Desalniettemin toch een paar nullen door slechte toss... ik zal blijven oefenen, manne!

Uiteindelijk hebben we de wedstrijd met 7-1 gewonnen. Het team van Hurricanes was ook een erg nieuw team in de pupillen competitie waardoor ze nog een hoop moeten leren, maar toch ook één punt gemaakt en een paar goede veldacties van ze gezien. Al met al een leuke wedstrijd in een heel leuke en sportieve sfeer gespeeld, en dat hebben we ook nog even goed met elkaar nabesproken (zie foto). Dat onze yells wel heel erg op elkaar leken mocht de pret niet drukken (iets met blauw en geel, slaan hard en winnen veel...!)

Op naar de volgende pot, volgende week in Zeewolde. Maar eerst nog de filmpjes van vandaag, met dank aan Ivar die ze gemaakt heeft. Top!

Filmpjes: Let op de sliding op 6:30 in het tweede filmpje