• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_Familietoernooi_Blauw_2021.png
  • HD_Landelijke_Beeballdag_2021.png

Afgelopen zaterdag was het voor de helft van de Heren Pupillen 2 de allereerste kennismaking met een échte wedstrijd honkbal derde klasse. Het team bestaat uit mannen die al een jaar ervaring hebben, maar ook kerels die net uit de Major League Beeball overkomen of helemaal nieuw zijn. Als je dan mag spelen tegen UVV, de grootste broer uit de regio, dan is dat wel spannend!

De coach begon de ochtend met een mooie peptalk over de verschillen in ervaring in het team, over elkaar helpen, over het mede-coachen op het eerste honk door de jongens, over pitcher-catcher combinaties, over hoe leuk infield is, over hoe leuk juist outfield is en vooral over hoe leuk het spel is. Iedereen komt aan de beurt, maar je kan ook te horen krijgen “Three strikes, you´re out!”. Na de warming up en het ingooien en inslaan, werd er gespeeld tegen pupillen UVV3.


Met Mathijs en J-W als pitcher-catcher hebben we ervaring opgedaan in 2013. en ook nu blijkt dat zij goed op elkaar zijn ingespeeld. Er wordt mooi gegooid, J-W is alert en maakt op de thuisplaat ook een ´0´. Het veldwerk ziet er goed uit, iedereen is scherp en staat eigenlijk gewoon op de juiste plek. Als coach erg leuk om te zien hoe iedereen enthousiast is! Ook het slaan gaat goed, met name Ivo en Floris hebben de swing goed te pakken. Nadat Mathijs 35 ballen had gegooid, werd gewisseld: Lars Rietveld mocht werpen met Lars “He-Man” Heeman achter de plaat. En wat een combo was dat! Lars H als voormalig Beeballer was zeer gedreven en leerde ´on the spot´ hoe je een goede catcher bent. In het veld zagen we dat de heren de bal goed voor zich wisten te houden dus knap ge´field´, manne! Met de tegenstander is het erg leuk spelen, een sportieve pot waarbij de Heren Dragons winnen met 5-2.

De tweede wedstrijd was tegen pupillen UVV2. Op de heuvel begonnen we met Lars R en wederom Lars H achter de plaat. Lars gooide een ´no-hitter´ en binnen 5 minuten stonden we weer aan slag. Mooie 3-honkslag gezien van Bas, een homerun van Lars H, een Hit-by-Pitch op Pepijn (“Gaat wel, coach!!!”) en nog meer mooie gecoachte acties op de honken. Het coachen op het eerste honk heeft goed gewerkt en wordt de rest van het seizoen gebruikt. Het was een erg leuke wedstrijd waarbij ook de tegenstander duidelijk te maken had met nieuwe opstellingen. Verder hebben de mannen op deze leeftijd na 2 wedstrijden op een onwijs koud en winderig veld (wanneer komen die hoge struiken om het veld!?!) de spanningsboog wat slapper staan, waardoor het na 120 minuten in totaal speeltijd de eindstand kwam te staan op 8-3 voor de Heren Dragons.

Al met al een leuke opening, eerste kennismaking en start , ook voor de coach, de teamcoordinator en de ouders. 29 Maart spelen we een volgende oefenpot, nu al zin in!