• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

A64324EF EBEC 4CA8 A5CC 3AAA03A750B0

Onze warming up bestond deze keer uit het watervrij maken van de recreatieplas  de Afmeerpaal.

Daarna over tot de orde van de dag. HCAW3 ( de roemruchte Reserve Reserves) komen op bezoek en zijn de ongeslagen nr1 van de competitie. Dit zijn allemaal oud hoofdklasse spelers aangevuld met huidig hoofklassespelers die te weinig slagbeurten krijgen in hun eigen klasse.

Toch had deze zeer ervaren goede slagploeg genoeg moeite met onze pitcher Ramon. Hij moest diep gaan en zijn complete arsenaal aan pitches gebruiken en vaak de randjes opzoeken want een bal door het midden was vragen om problemen.

Het risico van " op de randjes" pitchen is echter wel dat die randjes soms wel en soms niet "gecalled" worden. Met het gevolg dat je wat meer 4 wijd " gecalled" krijgt. 

In de derde inning lukte het  " De Reserve Reserves" om 3 runs te scoren ondanks onze uitstekende verdediging die deze wedstrijd weer hele mooie acties maakte.

In de vierde inning deden wij wat terug met 1 run. Dat herhaalde we nogmaal in de 6de en in de 7de inning en het was weer een wedstrijd 3-3.

We hadden ondertussen een " volle zaal" want  alle stoelen, banken en onze nieuwe tribuhne waren bezet door publiek dat ook genoeg middag-gymnastiek kreeg met het verzamelen van al die  fout geslagen ballen.

Bij een van die Foutballen was enige verbazing. Het herkenbare 'POK" geluid van een holle knuppel die contact maakt met een massieve bal was wel hoorbaar maar niet waarneembaar. De oorzaak werd al snel gevonden toen bleek dat het geluid afkomstig was van " hard contact" tusen het hoofd van Timo en een massieve stalen balk in de dugout.

Omdat je in principe geen helm draagt als je niet aan slag bent, resulteerde dit in een gapende en flink bloedende hoofdwond gevolgt door een ziekenhuisbezoekje en de opmerking " als je niet wilt spelen, mag je het ook gewoon zeggen, hoor...Timo ".

Ondertussen deed de rest gewoon hun werk op het veld en kwamen we zelfs met 5-3 voor.

Toen HCAW in begin  9de inning met 2 man op de honken en met 2 man uit op 2 slag als count kwam te staan waren we nog 1 strike verwijderd van een sensationele overwinning op de ongeslagen nr1.

Helaas. Het mocht niet zo zijn. Geen StrikeOut maar een hit die in slow motion ( tenminste...volgens onze subjectieve waarneming) net over de springende ShortStop Gijs heen vloog en de Midfielder kon en ook net niet bij. 2 punten binnen omdat de honklopers met 2 uit natuurlijk voluit gingen op contact. 5-5 

De Reserve Reserves gingen nog eens diep in hun reservevaatje met energie en na onze afgesproken picherwissel sloegen ze in de roemruchte "ReserveReserves inning"  nog eens 6 punten binnen. Wat dat betreft zijn het de duitsers onder het honkbal.

We hebben geknokt voor wat we waard zijn. Ramon heeft een geweldige wedstrijd gepitcht en werd daarvoor ook gefeliciteerd door de coaches en veel spelers van HCAW. Lars heeft geweldig gecatcht  met een paar mooie vangballen en een Caught Stealing aangooi op het 2de Honk.

Onze verdediging was weer goed bezig met mooie acties als " Diving Catches" en veldspelers die als catchers ( maar dan zonder bescherming) met hun lichaam grondballen blokten na een " Bad Hop". We kregen alleen te weinig mensen over de thuisplaat.

Met 0 fouten van de Dragons en 1 fout van HCAW heeft het publijk hopelijk genoten van een mooie en spannende honkbalwedstrijd tot aan de 9de inning tegen een waardig nr1 uit de competitie.

Wij mogen gewoon tevreden zijn over ons spel vandaag en we hebben weer laten zien dat we in deze 2de klasse horen.

Publiek bedankt, scheidsrechters bedankt, HCAW bedankt en beterschap voor Timo.

Volgende week Caribe uit en daarna weer een spannende pot tegen de  nr 3 Thamen.

Hopelijk komt er dan weer net zoveel publiek.

Update: Met Timo zijn hoofd gaat het, voor zover mogelijk, relatief goed en de arm van Ramon lag vanmorgen ( na 160 Pitches) niet los naast zijn bed.