• 2_HD_WarmingUpToernooi_2024_Web_Streamer_v1.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HS1_banner.png
  • 4_banner_opening_2024.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

scoren hoe doe je dat kleinJe hebt ze vast wel eens zien zitten. Die personen, scoorders noemen we ze, langs de kant van het veld of in de dug-out die met allerlei vreemde tekens een wedstrijd registreren. Die mensen zijn volgens de officiële regels aan het scoren. Ook jij kunt dit leren met een eenvoudige cursus.

De scoorder houdt precies bij welke speler een honkslag heeft geslagen, uit gaat met drie slag of misschien door vier wijd op het eerste honk is gekomen. Maar de scoorder houdt ook bij welke veldspeler een bal heeft gevangen of op de honken een nul heeft gemaakt. En natuurlijk noteert een scoorder hoeveel punten er per inning gescoord zijn.


Op 3 , 17 en 24 april is er bij UVV een scorecursus gepland voor (ouders van) leden en ze hebben nog een paar plaatsen over. Tijdens de cursus leer je niet alleen hoe je de wedstrijd registreert op het scoreblok maar kom je ook van alles te weten over het honk- en softbalspel zelf. Zeer leerzaam dus.

Daarom een uitnodiging/oproep aan ouders en leden om mee te doen met deze interactieve cursus. De cursus is voor honk- en softbal, maar ook beeball ouders met vooruitziende blik zijn zeker welkom. De cursus is 3 woensdag avonden. Data: 3 , 17 en 24 april. Start 20.00 – 22.00 uur. Locatie: bestuurskamer UVV. Deelname is gratis.

 

Wil je mee doen, geef je dan op via een van de volgende emailadressen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Geef je je niet op, ben je niet bekend met scoren maar wil je iets meer weten lees dan dit document voor de basisbeginselen.