• 2_HD_WarmingUpToernooi_2024_Web_Streamer_v1.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HS1_banner.png
  • 4_banner_opening_2024.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Einde van een goed seizoen ! (Uitgesproken op de Afsluitdag van 28 oktober 2023)


Houten Dragons is dit eerste seizoen na corona weer goed opgekrabbeld. Hier en daar nog naweeën, maar ik heb genoten en ik zie trots waar we als vereniging allemaal toe in staat zijn.

Veel actieve leden, bedankt!


Allereerst wil ik iedereen bedanken, die in een commissie of ondersteunende functie zat:
- De Sponsorcommissie, waaraan Bart Keijl dit jaar toetrad. Komt -mede als nawee van de corona- geleidelijk op dreef. Hard nodig, dat we bij het bedrijfsleven weer beter in beeld komen;
- De Activiteitencommissie, ook hard nodig voor een bruisende vereniging, maar dit jaar door onderbezetting maar met 3 activiteiten (Openingsdag, Afsluitdag en Activiteitenmarkt);
- De Toernooicommissie, die naast verschillende andere toernooien De Meerpaal ook op de kaart zette met een interland en een wedstrijd tegen een team uit Zuid-Afrika;
- Onze altijd actieve Wedstrijdsecretaris en Scheidsrechters coördinator, Joyce Schabracq;
- Ons team van scheidsrechters, de coaches, de trainers en de team coördinatoren.
Bij het uitspreken van bovenstaande noemde ik niet de Materiaalcommissie, de Kledingcommissie; de Technische Commissie (Ik vergeet er vast meer..), sorry, maar natuurlijk jullie ook bedankt!

Bestuur
Ook het bestuur zat niet stil:
- We legden veel accent op onze zichtbaarheid: Er zijn teveel Houtenaren, die niet weten, dat onze sport op De Meerpaal zit. We plaatsten een vlaggenrij tegen het buitenhek en plaatsten op het plein en bij de ingang borden met alle verenigingen erop. De heuvel voor het gebouw wordt weer zo gemaaid, dat de backstop er bovenuit steekt. En er volgt nog meer!
- We zijn meer aanwezig op sociale media en ook Houtens Nieuws bezoekt ons wat vaker.
- We besteedden met clinics en flyers extra aandacht aan pupillen en beeball. Dit seizoen geen nieuw team, maar dat komt vast weer!
- We werken aan een betere zitgelegenheid bij Veld 1.
- We stelden samen met Erica Coppens een protocol voor proeftrainers vast, zodat iedereen weet wat ie moet doen en er is een gedrukte Wegwijzer voor alle nieuw leden.
- Last but not least hadden we regelmatig overleg met onze Vertrouwenscontactpersoon, Karin Visscher, en volgen we de visie van onze bond inzake het genderbeleid (binnenkort op onze site).
- Tot slot verbetert de samenwerking met de gemeente en groeit de regionale samenwerking.


Teams
Als ik kan kom ik kijken. Dat betrof minder softbal (aspiranten (U15) en junioren (U21)), dat voor een groot deel met en bij Centrals plaatsvond, maar zeker wel heren- en dames softbal en slowpitch.
Bij honkbal konden we beeball en pupillen (U12) helaas nog niet bedienen, maar jongens, wat een genot bij het goede spel en de enthousiaste ouders van de aspiranten (U15), het mooie honkbal en de verdiende plaats als 2e van de poule voor de junioren (U21)! Ik genoot ook van de ontspannen inzet van H2 en tot slot natuurlijk ook van de zeer mooie 2e plaats van H1 in de 3e poule!
Jullie allen ook bedankt en hopelijk hadden jullie een heel mooi seizoen!


Tot zover!
Geniet lekker na en voor een aantal van jullie nog een leuke periode ultimate frisbee gewenst!
We zien jullie na de komende periode graag weer op het veld terug.


Will Mossink, voorzitter HSV Houten Dragons