• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Terugblik seizoen 2023

De teams hebben een verslag gemaakt over het seizoen 2023. Deze zijn hieronder te vinden.

 HONKBAL HEREN 1

0E2AFE17 B49A 4162 B609 3820237586D1

Hoogtepunten:
Voordat het seizoen begon, kon het natuurlijk al niet meer kapot voor ons. Eindelijk met de club doorgebroken naar de SemiTop van het honkbal in Nederland. Voor het eerst in de geschiedenis van Houten Dragons speelt er een team in de gesloten 3de klasse.
Dit betekende dat wij nu tegen de “ Grote Clubs” mochten spelen. Hoe stoer je ook denkt te zijn, als je bij Kinheim moet spelen op het hoofdveld, waar  de Haarlemse Honkbal Week is ontstaan, doet dat toch iets met je. Vooral als je dan na 3 uur op hoog niveau honkballen er met een 0-1 als winnaar weer afstapt.
Een andere hoogtepunt die ik toch wil vermelden is het Titanengevecht bij Hazenkamp. 
Na 3 innings stonden wij met 6-1 achter. Na 7 inning met 15-13. Als je dan onder een brandende zon met een temperatuur van 32 graden Celsius, na een gevecht van bijna 5 1/2 uur als winnaar met 15-18 de wedstrijd eindigt, smaakt je koude pilsje ineens een stuk lekkerder.
En natuurlijk de laatste wedstrijd van het seizoen om de plaatsen 2 en 3 tegen weer Kinheim.
Weer erg close en weer winst voor ons 2-1.
Debuteren in de gesloten 3de klasse en dan 2de worden is natuurlijk bijna een droom-scenario.
Dieptepunten: 
3 wedstrijden met 1 punt verliezen, waaronder tegen de nr1 Caribe met 10-9 in de 10de inning.
Verliezen door de Curfew regel ( licht)  omdat we die nog nooit hadden  meegemaakt.
Verliezen omdat we niet gewend zijn te spelen met kunstlicht.
Wat ging goed: 
Pitching met 167 Strike Outs in 18 wedstrijden met totaal 140 innings gepitcht.
Fielding met slecht 38 fouten in 18 wedstrijden met totaal 146 innings.
Inzet en motivatie en plezier in het spelletje
Wat kan nog beter: 
Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten, maar  beter slaan,  beter honkpopen  en minder mensen op de honken achterlaten, zijn daarin wel de voornaamste.
Conclusie: We gingen voor prolongeren in de gesloten klasse en zijn uiteindelijk 2de geworden.
Een goed resultaat dus, maar nu willen we meer en denken we dat ook te kunnen.
Doel volgend jaar: Minimaal top 3 maar we gaan voor het kampioenschap
 
-----
 
HONKBAL HEREN 2
IMG 20231010 WA0003
Toen mij gevraagd werd om een stuk te schrijven over de hoogtepunten van het sterrenteam van de Houten Dragons, oftewel Heren 2, moest ik heel goed nadenken. Want wat stond er elk weekend weer een geweldig mooi en divers team klaar op het veld om te knallen. Waar het seizoen begon met gigantisch hard borrelen tijdens een mooi weekend weg voor de 'teambuilding' konden we daarna beginnen aan een vruchtbaar seizoen.

Na 2 goede wedstrijden gespeeld te hebben kwam onze 3e wedstrijd van het seizoen moeilijk op gang. Een spannende pot waar we de laatste slagbeurt in gingen met een achterstand van 1-11. Na een geweldige rally en een goede slagbeurt speelde het team toch nog gelijk met 11-11!

Na een paar mooie wedstrijden (lees winstpartijen) kregen we van de KNBSB eindelijk een weekendje rust. Dit grepen wij als team met twee handen aan om de banken bij de kantine opnieuw te verven. Het was een warme dag dus genoeg drinken was van groot belang maar we deden het met veel plezier.

De wedstrijden na de zomerstop waren helaas wat minder qua resultaat, maar totaal niet qua inzet en plezier. Hiernaast werd de 10e inning altijd mooi afgesloten met de benodigde drankjes op de recent mooi geverfde banken in de zon. En dan nog de wedstrijd tegen de Falcons, waar we als team behoorlijk wat errors maakte maar de wedstrijd toch sensationeel afsloten met een gigantisch mooie triple play, die je zelfs in de MLB niet zou zien! Daarnaast nog de mooiste statistiek van afgelopen seizoen, waar geen enkel team ons in kan overtreffen: dat we geen enkele wedstrijd met dezelfde line-up gespeeld hebben.

Al met al hebben we een leuk seizoen gehad. Helaas behaalde we niet de verwachte resultaten maar konden we met plezier honkballen en was de sfeer in het team altijd goed. Op naar het kampioenschap van volgend seizoen!
 
-----
 
HONKBAL U21
image0
 

Aan het begin van afgelopen seizoen, was het spannend om te voorspellen hoe het junioren honkbal team het zou gaan doen. De samenstelling van het team is nieuw dit jaar en bestaat uit een aantal oud junioren en een groot deel nieuwe junioren. Deze nieuwe junioren waren vorig seizoen de kampioen in de 2e klasse aspiranten. Deze nieuwe samenstelling kon veel beloven en dat deed het ook. Voorzichtig ingeschreven in de 3e klasse junioren om de oud aspiranten te laten wennen aan het nieuwe echte honkbalveld, was al bij het openingstoernooi met 2e klasse teams als tegenstander duidelijk dat het een leuk seizoen ging worden. In het nieuwe format van 14 wedstrijden zijn we in de zuidelijke regio ingedeeld met voornamelijk Brabantse teams. Dat bleken erg leuke en gezellige teams, maar wisselend van niveau. De Dragons junioren presteerden erg goed en konden goed meedraaien in deze 3e klasse. Met goede pitching en agressief honklopen lieten we onze sterkste  kanten zien. Dat leverde soms ruime overwinningen op en soms hele spannende wedstrijden. Helaas bleek er in onze poule een tegenstander met 1e klasse capaciteiten te laag ingeschreven. Met 10 van de 14 partijen gewonnen is het team op de tweede plek geëindigd. Niet slecht voor een eerste seizoen op het grote veld voor de meesten. Dat beloofd veel voor volgend jaar.

---
 

SLOWPITCH
20230529 192309365

Het seizoen voor ons Slowpitch team 2023 is helaas weer voorbij.

Het seizoen begon dit jaar niet op 1 april met het warming-up toernooi omdat deze verregend was; deze hebben we in het weekend voor de zomerstop gespeeld, niet minder leuk, mooi weer en een geweldige sfeer met leuke gast teams.

We hebben een leuk en sportief seizoen gedraaid met toch weer verrassende elementen erin.

Zo hebben we maar liefst 2x gewonnen van de Falcons wat altijd toch een pittige tegenstander is voor ons en HCAW die altijd gelijk op ging tegen ons waren dit seizoen ons een tandje te sterk, maar nog steeds blijft dit een gezellige en sportieve wedstrijd en blijven we aan elkaar gewaagd.

We hebben helaas van wat teamies afscheid moeten nemen maar we hebben ook weer sportieve kanjers mogen verwelkomen.

Wij kijken alweer uit naar het seizoen 2024, mocht je nu ook als ouder,  of partner van een speler, of een niet spelend kader lid zijn en denken softbal slowpitch lijkt me leuk om ook actief aan deel te gaan nemen, maar ik wil niet de verplichting hebben om 2x in de week op het veld te staan om te spelen en te trainen!

Dan is Slowpitch misschien iets voor jou, wij spelen zo 8 á10 wedstrijden tijdens het seizoen, als we niet spelen trainen we die week en we proberen ook tussendoor nog 2 á 3 toernooitjes te spelen, die zijn dan wel in het weekend.

Voor meer informatie kun je terecht bij onze enthousiaste coach Joyce Schabracq!

 

-----
 
SOFTBAL U21
IMG 20231009 WA0021
Sinds een paar jaar hebben Houten Dragons en Centrals uit de Bilt een succesvolle samenwerking. Het laatst jaar waren we zelfs in de gelegenheid om naast een combi aspiranten team ook twee junioren teams de competitie in te sturen. Zeer gemotiveerd en strijdlustig hebben ze nodige uitdagingen getrotseerd. Pendelend tussen beide sportparken werd er getraind en gespeeld op beide complexen. De junioren hebben zelfs in twee poules gespeeld, dus teams leende regelmatig onderling speelsters aan elkaar uit om toch echt met negen meiden in het veld te kunnen staan. De competitie is voor alle drie de teams spannend geweest en hebben ze alle drie in de bovenkant van de poules waardig afgesloten. Volgend seizoen zal spannend worden met welke teams we weer door kunnen en hopen we ook weer een pupillen team te hebben.  De eerste aanmeldingen hebben we alweer binnen en we hopen op nog meer. Vanaf 1 januari beginnen we eerst weer in de zaal om vervolgens eind maart weer te beginnen met de competitie. Alle teams blijven zoeken naar nieuwe softbalvriendinnen. Dus wil jij er volgend jaar bij zijn? Meld je dan aan via de website van www.Houtendragons.nl