• 2_slide-10.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_v3.png

energiebesparing

Het zal niemand verbazen dat ook op De Meerpaal de energielasten drastisch stijgen. Niet alleen de hockeyvereniging, als grootgebruiker, maar ook wij en de andere gebruikers op De Meerpaal worden hier mee geconfronteerd. De te verwachten kostenstijging is waarschijnlijk zo groot, dat nu al drastische maatregelen nodig lijken te zijn.

In afstemming met de beherende stichting ELB en de andere gebruikers van het complex, worden de onderstaande maatregelen dan ook zo snel mogelijk ingeregeld:

  1. De verwarming in het hele complex gaat alleen nog aan als vorstbescherming. Dit betekent dat het (ook) binnen fris zal worden.
  2. Het warm water in de kleedkamers/douches wordt afgesloten. Dit zal per 6 oktober plaatsvinden.
  3. Een deel van de keukenapparatuur wordt buiten gebruik gesteld of komt achter een tijdschakelaar.
  4. Deuren zullen zoveel als mogelijk gesloten worden gehouden, etc. etc.

Dit betekent o.a. dat je waarschijnlijk ook binnen een jas zult moeten dragen, dat de horeca een kleiner assortiment zal voeren, dat er soms wat uitverkocht zal zijn, of dat je wat langer moet wachten op je bestelling. De herfst- en winterperiode zal op het complex dus wat anders zijn, dan dat we gewend waren.

Uiteraard wordt er ook nagedacht over andere oplossingen. Vanuit de beheerstichting ELB lopen er bijvoorbeeld initiatieven om de huidige installaties sneller te vervangen en/of te verduurzamen. Daarnaast zullen we waar mogelijk ook gebruik maken van overheidsondersteuning en/of subsidieregelingen om de energiekosten te beperken.

Kun je zelf nog wat doen?
Ja zeker, houd bijvoorbeeld bij de verlichting op het softbalveld rekening met de groepsgrootte. Wanneer je alleen traint op het binnenveld of kunt beperken tot het binnenveld, laat dan de lichten van het buitenveld uit. Wij doen een beroep op coaches, trainers en spelers om hier creatief, maar wel zorgvuldig mee om te gaan. 

We realiseren ons dat deze maatregelen stevig en niet altijd even prettig of comfortabel zijn. Uit de eerste reacties blijkt gelukkig ook begrip voor de noodzaak ervan. We doen dit omdat het niet anders kan.

We staan uiteraard open voor alle (andere) suggesties om het energieverbruik van het complex en daarmee de kosten te beperken. Heb je een goed en beproefd idee, laat het ons weten.

Het Bestuur