• 2_HD_WarmingUpToernooi_2024_Web_Streamer_v1.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HS1_banner.png
  • 4_banner_opening_2024.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Afbeelding8

Zaterdag 19 maart werd in alle vroegte door een aantal enthousiaste vrijwilligers gewerkt aan de opbouw van het eerste deel van het openingsweekend. Enthousiast, want het mocht weer na twee jaren behelpen.

Toch nog een beetje huiverig voor de massaliteit werd het openingsweekend opgesplitst in twee delen. De eerste dag van het weekend was voorbestemd voor de honkbaltak. De tweede dag was volledig voor de fast- en slowpitch softbal.

Op zaterdagochtend mochten alle senioren honkbal al vroeg aan de bak. Iedereen in vol tenue want ook de teamfoto's moesten gemaakt worden. Speciaal voor de senioren was niemand minder dan oud-international Vince Rooi bereid gevonden om een clinic te organiseren. Onder de stralende zon, maar met een straffe wind, werd het een leerzame ochtend waarbij iedereen werd uitgedaagd zijn grenzen op te zoeken.Afbeelding2

Afbeelding3Afbeelding4Afbeelding1

 

In de middag waren de jeugdteams aan de beurt. De beeball, U12, U15 en U21 kregen een clinic gepresenteerd door vrijwel het volledige Oranje Dames Honkbalteam. Door de grote groep trainers kon iedereen rekenen op voldoende aandacht en werd het hier ook een bijzonder leerzame middag.

Afbeelding5

Afbeelding6

Tussen de bedrijven door kon iedereen ook dit jaar weer genieten van de befaamde Houten Dragons wafels, waarvan de opbrengst nu eens niet aan de vereniging ten goede kwam maar volledig voor Spieren voor Spieren. Dit was een afspraak uit ons jubileumjaar die wij gelukkig nu alsnog konden inlossen. Over het hele weekend gemeten heeft deze actie €318,- opgebracht wat inmiddels is doorgestort. Op onze website vind je de link naar Dragonspagina op Spieren voor Spieren, maar ook hier kun je doorklikken.

Afbeelding7

Zondag 20 maart verzamelden alle softballers zich op de Meerpaal. Eind van de ochtend stonden alle jeugdteams (U12, U15 en U21) paraat en in de middag kwamen alle senioren (Fast- en Slowpitch) aan hun trekken. Voor alle teams werd er een clinic verzorgd door (ook nu niemand minder dan) Jeff Delfina. Een grote naam in onze nationale softbal wereld. Samen met zijn compaan Idel Raap bracht hij alle aanwezige spelers en speelsters de nodige (nieuwe) kneepjes bij en werd dit voor hen ook een zeer leerzame dag.

 

Afbeelding12Afbeelding10Afbeelding9

Afbeelding11

Het werd een weekend met voor ieder wat wils. iedereen kwam ruimschoots aan zijn of haar trekken en kreeg de kans iets bij te leren.
Wij danken Vince Rooi, het Nederlands damesteam, Jeff Delfina en Idel Raap voor hun bijzonder inzet dit weekend!
Dit zelfde geldt natuurlijk ook voor alle vrijwilligers die de organisatie van dit evenement mogelijk gemaakt hebben. Speciale aandacht hierbij voor het teamwork van Joyce, Karin en Tineke die als coordinatoren de lead op zich genomen hadden.

Afbeelding13