• 2_slide-10.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_v1.png

 

PicsArt 11 03 030728

 

Op vrijdag 29 oktober vond er een informatieve bijeenkomst van het Platform Sport plaats op Sportpark de Meerpaal.

Deze extra bijeenkomst kwam voort uit het lokaal sportakkoord uit het thema "Vitale sport- beweegaanbieders" en specifiek het onderwerp kennisuitwisseling. Bedoeld voor leden van Platform Sport en leden van de raad met als doel te informeren over de landelijke ontwikkelingen rondom bewegen. De deelnemers hebben deze middag informatie ontvangen over Sportpark de Meerpaal en zijn gebruikers om een beeld te krijgen van de diverse activiteiten op, en mogelijkheden van, het Sportpark. Atletiek Houten en Stichting ELB (Een Leven Bewegen) hebben een intentie-overeenkomst getekent voor een atletiek voorziening op de Meerpaal. Zoals het er nu uit ziet zal er dus op afzienbare termijn eindelijk weer invulling gegeven worden aan de ruimte die er vrij kwam na het vertrek van Handbal Houten op de Meerpaal. Wij heten de atletiek alvast van harte welkom op ons complex en kijken uit naar hun komst.

platform 1
De deelnemers werden bij een actief intermezzo aan het werk gezet op het hockeyveld en op het honkbalveld. Namens de Dragons werd er door Jan Willen Vermaak en Joost van Kleef een korte clinic gegeven over de kunst van het slaan van een bal. Dit werd enthousiast ontvangen door de deelnemers, maar men merkte ook dat dit nog niet zo makkelijk is als het lijkt!


De bijeenkomst werd afgesloten met een presentatie van Rob van de Berg namens de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten).
Sport en bewegen staat er bij het Rijk beter op dan ooit! Dat blijkt uit het beleidsadvies 2021-2040. In dit beleidsadvies wordt gesproken over Drie Beweeggolven. ‘Bewegen begint vandaag’, ‘Integraal bewegen met een Nationaal Beweegakkoord’, ‘Duurzaam bewegen in de toekomst’. 

Al met een geslaagde middag! Iedereen is gevoed met nieuwe informatie en vol enthousiasme huiswaarts gekeerd.