• 2_slide-10.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_Familietoernooi_Blauw_2022.png
  • HD_Landelijke_Beeballdag_2022.png
  • HD_Vriendjesdag_2022.png

KNBSB CoronaOp maandag 28 september heeft onze premier samen met de verantwoordelijke minister opnieuw een persconferentie gegeven waarin nieuwe, strengere, maatregelen werden aangekondigd ten einde de gevolgen van de ontwikkeling van het Covid-19 virus verder in te dammen.
Juist nu we net enige versoepelingen hadden gehad waardoor er weer iets meer mogelijk was in de uitoefening van onze sport komen deze nieuwe aanvullende maatregelen dubbel hard aan. Jammer, maar het kan dus even niet anders. Ondanks de goede wil en alle inspanningen van alle betrokkenen op de Meerpaal moet er één lijn getrokken worden en daar ontkomen wij dus ook niet aan.

De preciese impact van alle maatregelen en de mogelijke aanvullingen vanuit de locale overheid zijn nog niet bekend, maar op de site van de KNBSB en natuurlijk ook van de overheid zelf (ook in eenvoudige taal) staat al een uitgebreid overzicht.

Een paar punten wilen wij hier alvast uitpikken.

Vanaf dinsdag 29 september zullen alle sportkantines voor de duur van minimaal 3 weken gesloten zijn; ook is vanaf dat moment publiek niet meer welkom bij wedstrijden en trainingen.
We begrijpen dat dit onmiddelijk al veel vragen oproept, vooral bij ouders. We raden iedereen om de door de overheid gepubliceerde "Veelgestelde vragen over het coronavirus en sport" door te nemen. Hier staat echt al veel in.

Print screen KNBSB

We hopen op snel betere tijden, maar voor nu is het echt belangrijk dat we met zijn allen even deze pas op de plaats gaan maken. Vooralsnog mag er nog gesport worden, zonder publiek, zonder drankje, maar het mag nog wel. Laten we dit koesteren, want we zijn natuurlijk wel primair een sportvereniging.