• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

HD SA U16.jpg 1

Dinsdag 24 september hebben de aspiranten softbal van HSV Houten Dragons bezoek gehad van het nationaal jeugd softbalteam onder 16 jaar van Zuid Afrika. Zij zijn 10 dagen in Nederland en spelen op diverse plekken softbal. Houten Dragons was één van de verenigingen die was gevraagd om tegen te spelen.


HD SA U16 4De bus met speelsters arriveerde in de stromende regen maar werden daardoor niet minder hartelijke ontvangen door onze meiden en hun begeleidsters. Het werd direct gezellig aan tafel en vanwege de weersomstandigheden werd het programma enigszins omgezet in de hoop op beter weer.

Na de maaltijd bleek al snel dat spelen op veld 2 die avond geen optie meer zou worden.
Echter geen vrouw overboord, na een korte introductie wisten wij de belangstelling van de Zuid-Afrikaanse coach voor de nieuwe spelvorm Baseball5 te wekken. Hoewel deze nieuwe rage zijn roots in Afrika heeft liggen waren onze gasten er helemaal niet mee bekend. Ivar heeft ter plekke, staande op de tafel een uitleg gegeven en een video vertoond, waarmee de nieuwsgierigheid nog meer gewekt werd.

HD SA U16 5

Op het beschikbare handbalveld werden snel twee velden uitgelegd en konden er vier teams gevormd worden. Het plezier spatte er letterlijk en figuurlijk vanaf! En hoewel het publiek er nagenoeg als verzopen katten bijstond, wisten de meiden bijna niet van ophouden.
Ondanks dat er dus feitelijk niet gesoftbald kon worden was het geenszins een verloren avond.

HD SA U16 1

HD SA U16 2

HD SA U16 3

Dinsdag 1 oktober staat, als het weer het toe laat, een wedstrijd van het Zuid Afrikaans jeugdsoftbalteam onder 18 tegen de junioren van de Houten Dragons gepland. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom om deze unieke kans te bekijken vanaf de tribune bij de vereniging.