• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Opening1

Zondag 31 maart was het dan eindelijk zover: onze seizoensopening!
Voor de opbouwers was het weer echt vroeg, niet alleen omdat de nacht ervoor de klok weer een uur verzet werd, maar velen hadden ook nog eens een keer de Instuif van de dag ervoor in de benen zitten. Ach, alles voor de club zo heet het toch?

De dag begon met een fris windje, het scheelde echt een jas met de dag ervoor, maar gelukkig was het wel droog. Vele handen zorgden er voor dat we exact volgens schema konden beginnen. Dit was ook nodig want we hadden een vol programma.

Softbal Pupillen

Na het welkomstwoord door de voorzitter, waarbij o.a. de vrijwilligers, sponsoren en de softbal pupillen (die hun eerste prijs voor dit seizoen inmiddels alweer in de pocket hebben zitten) over het voetlicht kwamen, was er weer de traditionele warming-up onder de bezielende leiding van Bram Hulleman van FysioActiv. Bijna alle spelers en speelsters deden  fanatiek mee en het was weer een genot om naar deze saamhorigheid te kijken.

 

Warming up2

Warming up3

Henri2

Nadat de spieren zo goed als opgewarmd waren was het tijd voor de eerste wedstrijden, maar niet voordat de eerste officiële bal geworpen werd. Dit jaar viel de eer te beurt aan onze vrijwilliger Henri de Ruiter, zelf een befaamd pitcher in zijn jonge jaren, die het afgelopen jaar gestopt is met zijn taak als veldconsul. Gelukkig blijft hij wel actief als clubscheidsrechter. Henri bedankt!

Henri1

Na deze eerste bal togen de teams naar de velden voor hun wedstrijden en de Beeballers naar hun eigen circuit.

Tussen de bedrijven door werden er door hoffotograaf Jeroen, volgens strak schema, de jaarlijkse teamfoto’s geschoten en indien nodig ook de individuele foto’s voor SportLink.

Slagkooi

De slagkooien waren ook beiden in gebruik en wie even niets te doen had kon zich verwarmen aan een heerlijke verse oliebol uit de Waikse Oliebollenkraam van onze Sjaak of met een heerlijke Dragons wafel; daarnaast kon men lekker graaien tussen de gadgets van Fielderschoice; grabbelen in de grabbelton; een kansje wagen bij de stand van de loterij; zich laten informeren bij de ‘Vrienden van’ of een kopje koffie of thee scoren bij de koffiekar.

Oliebollenkraam

Stands2

Stands1

 

 

 

 

 

Na de eerste trekking van de loterij werden door de organisatie bij monde van Bart Heemskerk, in twee categoriën, de prijzen uitgereikt van het MLB toernooi zoals dat onlangs op de Meerpaal werd gehouden

MLB1MLB2

om vervolgens gelijk scheidend coach (en medeorganisator) Edwin te bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren. Edwin kreeg iets mee om thuis nog eens goed te oefenen.Edwin

 

Baseball5.1Na de middag werd er op veld twee een demonstratie gegeven van de nieuwe opkomende spelvariant Baseball5. Deze demo werd verzorgd door een mix van onze eigen deelnemers aan het Open NK Baseball5, welke onlangs in Sporthal Galgenwaard in Utrecht werd gehouden. Mooi om te zien (en waarschijnlijk nog mooier om zelf te doen).

Baseball5

Aansluitend hielden onze Slowpitchers een onderlinge wedstrijd waarbij het voor iedereen open stond om deel te nemen. Hier werd schoorvoetend gebruik van gemaakt.

Scheidsen

Bij veel wedstrijden waren er deze dag extra scheidsrechters ingedeeld die op deze manier praktijkervaring konden opdoen voor hun scheidsrechterscertificaat; daarnaast werd de wedstrijd tussen Heren Honkbal 1 en Heren Honkbal 2 aangegrepen door deelnemers aan de scoorderscursus voor het opdoen van hun praktijkervaring. Een betere wedstrijd hadden ze daarvoor niet kunnen kiezen, want daar zat werkelijk alles in.

Na de laatste trekking van de loterij was het tijd om af te sluiten en op te ruimen.
Het was een fraaie, enerverende dag die toch eindigde met een lekker zonnetje.
De kop is er af, laat ze maar komen!

Uiteraard past ons ook dit jaar weer een woord van dank aan alle vrijwilligers die met hun tomeloze inzet deze dag weer mogelijk gemaakt hebben:

DANK!