• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

ElenaPrins 1 

Samen met vier andere jonge honk- en softballers is Elena Prins, uit onze Pupillen Softbal, uitgenodigd om eind juli naar de 29ste editie van de World Children’s Baseball Fair (WCBF) te gaan. Dit evenement vindt plaats van 30 juli t/m 7 augustus 2019 in Fukushima City, Japan.  

De WCBF is een jaarlijks terugkerend evenement dat in 1990 voor het eerst werd georganiseerd door Home Run legendes Sadaharu Oh en Hank Aaron om honkbal over de hele wereld te promoten. Sindsdien nodigt de organisatie ieder jaar verschillende landen uit om met een select groepje 10 en 11 jarige honk-/softballers deel te nemen. Gedurende een week wordt er samen gehonkbald, land en cultuur verkend en veel plezier gemaakt. De Nederlanders zullen in Japan deelnemers uit Argentinië, China, Ghana, Groot Brittanië, Laos, Nepal, Peru, Samoa, Zwitserland, Thailand, Verenigde Staten en Japan treffen.

Elena en haar ouders hebben op 27 februari kennis gemaakt met de andere deelnemers en hun ouders en zijn uitgebreid geïnformeerd over de reis. Er vindt nog een tweede bijeenkomst plaats op 18 mei tijdens een feestwedstrijd bij Amsterdam Pirates en een derde bijeenkomst op 27 juli tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi Softbal bij de vereniging UVV in Utrecht.

Wij zijn enorm trots en wensen Elena en uiteraard de overige deelnemers een fantastische tijd daar in dat verre Japan!

WCBF logo