• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_Familietoernooi_Blauw_2021.png
  • HD_Landelijke_Beeballdag_2021.png

SintDinsdagavond 29 november 2011 tijdens de beeball training kwam als grote verrassing Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten op bezoek. De grootste verrassing was dat Sinterklaas zelf bij dit bezoekje was. Voorgaande jaren had hij het te druk en stuurde hij alleen zijn Pieten bij ons langs, wat ook altijd super gezellig was.

Tijdens het wachten op Sinterklaas en zijn Pieten werd er op de deuren gebonkt maar er kwam niemand er werd nogmaals gebonkt maar we zagen niemand. Uiteindelijk kwamen daar 2 pieten zonder Sinterklaas de zaal via de kleedkamer binnen rennen. Al gauw volgde Sinterklaas en zijn hoofdpiet nadat zij de kinderen hoorde zingen, "Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht".

 

Na Sinterklaas en zijn Pieten welkom te hebben geheten, hebben we de twee jongste Pieten gevraagd of zij wat beeball spelletjes met ons mee wilde doen en dat wilde ze wel. De groep werd in twee teams verdeeld met als aanvoerder 1 zwarte piet in het team.


De kinderen deden eerst tikkertje als warming-up spel en daarna stond de handschoenenroof en de beeball rugby op het programma. De kinderen en de Pieten deden vol enthousiasme mee, alleen de Pieten begrepen niet altijd de spelregels. Als ze getikt waren stonden ze weer op om aan het spel mee te doen. Bij de handschoenenroof roofde ze de handschoen van hun eigen team en bij de beeball rugby gooide ze de bal soms op de mat i.p.v. rollend en dan telde het punt niet. Dit mocht de pret niet drukken een ieder had het prima naar zijn/haar zin. Sinterklaas en de hoofdpiet en wat ouders genoten vanaf de zijlijn van alle sportieve inspanningen.


Tussen de spelletjes door was er even een korte pauze, want de kinderen en pieten hadden wel dorst gekregen van al dat geren. Tijdens de pauze werden Sinterklaas en zijn Pieten ook nog even toegezongen!


Door al die sportieve inspanningen waren we zo aan het einde van de training, helaas werd er bij het beeball rugby het winnende punt niet gescoord en bleef de stand 2-2. We moesten wel stoppen want Sinterklaas had nog cadeautjes om uit te delen en hij had nog meer bezoekjes die avond gepland staan.


Voor iedere beeballer en trainer/coach kwam er een cadeautje uit de zak van Sinterklaas. Samen met een hand vol pepernoten en een zakje chips zwaaide de kinderen Sinterklaas en zijn Pieten uit, om daarna moe maar voldaan zelf naar huis te gaan.

 

Sportieve groet,

Karin Visscher
activiteitencommissie