• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_Familietoernooi_Blauw_2021.png
  • HD_Landelijke_Beeballdag_2021.png

extra extra read all about it

...counting...

We tellen af, nog even en het eerste Nederlands Kampioenschap voor Baseball5 is een feit. Voor wie Baseball5 nog onbekend is, deze straatvariant van onze honk- en softbalsport is in 2017 geïntroduceerd door het WBSC, wordt in 5 inningen gespeeld waarbij in het veld maar 5 spelers de honken verdedigen. Er wordt zonder handschoenen gespeeld en ook de slagman moet het zonder knuppel doen, gooit zijn eigen speciaal ontwikkelde baseball5 bal op om haar vervolgens met de blote hand of vuist het veld in te slaan waarmee de aanval begint. Voor wie hier meer over wil weten, bekijk het zeer informatieve promotiefilmpje in dit artikel dat het WBSC heeft samengesteld.

En, niet onbelangrijk, zegt het voort, HSV Houten Dragons is met 3 teams op het OPEN NK2019 vertegenwoordigt!!!

Na de bekendmaking van het OPEN NK BASEBALL5 ontstonden er al snel groepjes binnen de vereniging die het NK als uitgelezen kans zien om hun ervaring in onze sport toe te passen in deze nieuwe urban baseball variant. De minimale leeftijd voor deelname aan het NK is 16 jaar waardoor de teams alleen samen gesteld konden worden vanuit de junioren en senioren teams. Dat heeft geleid tot de volgende teams:

  • Team KOBE bestaat uit Gijs, Gijs, Ramon, Niels, Timon en Laurens en speelt in een zwart shirt met hun team naam er op.
  • Team Dragons 5 bestaat uit Leander, Arjan, Joost, Eddy, Freek en Ivar en speelt in een geel shirt.
  • Team Little Dragon bestaat uit Noa, Iris, Johanna, Nynke, Rivka en Daniel en speelt in een licht blauw shirt.

Heb je tijd en zin, wil je kennismaken van BASEBALL5 en/of onze teams komen aanmoedigen, kom dan 24 februari naar het Sportcentrum Galgenwaard.

Pouleindeling en wedstrijdschema:
Totaal hebben zich 16 teams ingeschreven, er zal gespeeld worden op vier velden en zodoende zijn er ook vier poules van vier teams gemaakt.

wedstrijdschemabaseball5opennk2019

Lokatie:
Het OPEN NK BASEBALL5 vindt plaats in sportcentrum Galgenwaard direct naast het gelijknamige voetbalstadion in Utrecht, Herculesplein 341. De wedstrijden beginnen om 12:00 en kunnen vanuit de zaal en tribune gevolgd worden.

Livestream:
Voor wie niet in de gelegenheid is om naar Utrecht te komen is er ook de mogelijkheid om via de live-stream van stichting SoftbalDino op https://www.softbaldino.nl/tv/ een aantal wedstrijden te volgen.

Meer over Baseball5:
Baseball5 is een straat variant van baseball en softball. Ontwikkeld en veel gespeeld in Cuba. Het wordt daar gezien als de bakermat van honkbal en softbal. Doordat er geen materialen nodig zijn is het laagdrempelig speelbaar. Je kunt het spelen op elke ondergrond en hebt weinig ruimte nodig. Sportplezier voor jong en oud! Deze urban variant brengt de mooie sport nog dichter bij de sporter. All you need is a ball!

Wil je meer info over Baseball5 lees dan alles achter de volgende linkjes:
Regels: http://www.wbsc.org/wp-content/uploads/Baseball5_Rulebook_2019-Final-eng.pdf
KNBSB: https://www.knbsb.nl/sportaanbod/baseball5/
WBSC:  http://www.wbsc.org/baseball5/
Facebook NL: https://www.facebook.com/Baseball5NL/
Youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=baseball5