• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Haka compilatie

Zaterdag 15 december werd op de Meerpaal weer de traditionele vrijwilligersmiddag gehouden.
Elk jaar zo rond de landelijke Vrijwilligersdag vinden wij het ook niet meer dan passend om juist die mensen die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan het reilen en zeilen van onze vereniging zelf ook een keer centraal te zetten. Omdat het agenda technisch zo uitkwam viel de vrijwilligersmiddag samen met de seizoensafsluiting en de huldiging van het Heren Honkbalteam dat dit jaar het kampioenschap behaalde in de 4e Klasse B van de KNBSB. Als beloning voor het kampioenschap werden de heren honkballers ook uitgenodigd om deel te nemen aan de vrijwilligersmiddag.

De vrijwilligersmiddag bestaat altijd uit een ‘sportief’ gedeelte en een ‘sociaal’ gedeelte al was dit jaar de scheidslijn wel erg dun. Het sportieve deel bestond dit jaar uit een leerzame en vermakelijke HAKA-workshop, gegeven door de bedreven John van Sas, die in zijn jeugdjaren zelf nog een periode gerugbyd had in Nieuw Zeeland.  Het was leuk om naast het ontstaan nu ook de diepere betekenis van zo’n HAKA ritueel te leren kennen en zowel de vrijwilligers als de heren honkballers lieten zich hier, van tot nog toe, onbekende kanten zien.

haka

Na het inspannende deel werden de deelnemers getrakteerd op een ‘eenvoudige’ Indische maaltijd uit de keuken van Tineke (ook hier gold weer: de thuisblijvers hadden ongelijk).

In het avondgedeelte sloten ook andere leden aan om er gezamenlijk een gezellige avond van te maken. De inwendige mens werd gesterkt door een goed gevulde tafel van het hapjesbuffet en er was alle ruimte om herinneringen aan het afgelopen seizoen op te halen.

Alvorens de heren honkballers hun huldiging ondergingen werden eerst een aantal vrijwilligers die dit jaar gestopt zijn even voor het voetlicht gehaald. Met name ons duo Ab & Karin, al jaren vaste steun en toeverlaat voor de aspirantenteams van de respectievelijke honkballers en de softbalsters hebben aangegeven zich de komende jaren meer op hun eigen sportieve bezigheden te willen richten. Natuurlijk jammer voor de betreffende teams, maar wel begrijpelijk. Ze blijven gelukkig wel actief binnen onze vereniging.
Daarnaast heeft Madelon van der Wielen besloten om te stoppen als coördinator van ‘De vrienden van de Houten Dragons’.
Ab, Karin en Madelon werden op een passende manier bedankt door onze voorzitter.

Natuurlijk konden niet alle vrijwilligers van de partij zijn. Het bestuur wil ook de mensen die er niet bij konden zijn bij deze nog eens heel hartelijk danken voor hun inzet gedurende het afgelopen jaar. Zonder jullie zou onze vereniging niet zijn wat ‘ie is!

Naast Madelon, Karin en Ab zijn dit jaar ook Timo Schabracq (scheidsrechterscoördinator) en Henri de Ruiter (veldconsul) gestopt met hun taken. Helaas konden zij deze avond ook niet van de partij zijn, maar zij verdienen het zeker om genoemd te worden!

Vervolgens waren dan toch eindelijk onze heren aan de beurt! Uit handen van de voorzitter ontvingen het team naast alle lof een prachtige (weersbestendige) banner die het komend seizoen naast het veld kan worden gehangen als reminder waar ze het voor doen.

Heren Honkbal Kampioenen

Het was een gezellige avond en hopelijk kunnen we hem volgend jaar nog eens over doen met nog meer vrijwilligers en nog meer kampioenen!