• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

warming up

Met het weer van de laatste twee weken in gedachten hadden we er een hard hoofd in..... We stonden zelfs op het punt om alles af te blazen..... Maar zie, welk een wonder, de zaterdag was al hoopgevend en de zondag deed met recht zijn naam eer aan: een echte ZONdag.


Ondanks het uurtje tijdverschil was vrijwel iedere Dragon die dag vroeg uit de veren en meldde zich op het afgesproken tijdstip. Een aantal uiteraard iets eerder want er moest ook nog het nodige opgebouwd en klaargezet worden. Keurig op tijd kon het programma gestart worden. Dit alles onder het scherpe toezicht van de beide regiseurs Joyce en Tineke. Na enkele warme welkomst woorden van de voorzitter verzamelden alle spelende leden zich rond het meetingpoint, het moment voor 'onze' fysio Bram Hulleman om het over te nemen en de gezamenlijke warming up te verzorgen. Als je al die sporters samen ziet werken begrijp je waarom dit een warming up heet: hier krijg je echt een warm gevoel van!

Vervolgens was het tijd om te beginnen aan het wedstrijdprogramma dat voor de verschillende teams was opgezet, maar niet nadat eerst de oud-voorzitter, Leander van der Spek, letterlijk en figuurlijk nog even in het zonnetje werd gezet, als dank voor al zijn bewezen diensten in de afgelopen jaren. Terecht! Hij was het ook die het startsein gaf voor de wedstrijden door het werpen van de eerste bal.

Leander

 

Sjaak

Naast de vele wedstrijden konden de leden hun krachten vertonen in de slagkooi, zowel met werpen als slaan; werden er zowel team- als individuele foto's gemaakt door Jeroen en Micha; was er een speciaal parcour uitgezet voor de beeballers; waren er oud-Hollandse spelletjes; liep Mr Bee rond om iedereen aan te moedigen; werd er met koffie, thee en heeeerlijke chocolade taart rondgereden; kon men zich weer vergapen aan de prijzentafel van de loterij; kreeg iedereen de kans om zich bij de "Vrienden van de Houten Dragons" te voegen en last, but certainly not least, kon men zich

tribune

nog eens extra verwarmen aan het ruime assortiment van de enige echte "Waikse Oliebollen" kraam van onze eigen Sjaak. Man wat waren die lekker! En wilde je tot slot even zitten in het zonnetje? Geen probleem, de tribune was precies op tijd geschuurd, geschilderd en weer in elkaar gezet.

Chapeau zwoegers!

 

 

 

Erick

Tijdens de middagbreak was er aandacht voor onze sponsoren en kon Erick ons als co-ordinator bijpraten over de ontwikkelingen binnen de sponsorcommissie. Deze zijn zeer hoopgevend; vervolgens nam Tineke ons allen, maar met name de Beeballers, bij de hand om samen met hen de nieuwe mobiele slagkooi te onthullen. De aanschaf van deze kooi, mede mogelijke gemaakt door de "Vrienden van...." en Sportfonds Houten, maakt het ons mogelijk om Honk- en Softbal (en natuurlijk Beeball) nog dichter bij de mensen te brengen.
Tineke bracht ook nog een speciaal dankwoord uit voor die Beeballers en Pupillen die zich zo ontzettend goed hebben ingezet tijdens de Jantje Beton collecte. Maar liefst €600 hebben deze kanjers binnen gelopen. Het deel dat daarvan naar de Houten Dragons vloeit zal, zoals afgesproken, opzij gezet worden voor de deelnemende teams. 

Onthulling mobiele slagkooi

Op het middag program stonden nog enkele zeer boeiende wedstrijden, waarvan een daarvan nog werd voorzien van een boeiend en levendig live verslag door Leander met side-kick Marc. Uitermate leerzaam!

loterij kraamNa de laatste wedstrijden werden nog de hoofdprijzen van de loterij getrokken en was het tijd om het geheel weer af te breken en op te ruimen. Ook nog wel een klusje dus!

Al met al kunnen we terugzien op een geslaagde, gezellige, en vooral ook zonnige dag.

Niet geweest of nog even wat terugzien? Onderstaand filmpje geeft een leuke impressie, met dank aan Micha:

Dank aan iedereen die met zijn of haar inzet deze dag mogelijk gemaakt heeft!!!