• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

veiligsporten-welwinnenhe

In het kader van het door NOC*NSF gedragen programma 'Samen naar een veiliger sportklimaat' wordt overal in het land een prikkelende theatervoorstelling gespeeld.

Wel winnen he! gaat over de manier waarop je als coach en ouder omgaat met sportende kinderen. Het is leuk maar ook behoorlijk confronterend om te kijken in de spiegel die de acteurs je voorhouden. In december 2012 hebben enkele leden van het bestuur, coaches en trainers van de Houten Dragons de voorstelling Wel winnen he! bezocht.

 

Je kunt je op www.veiligsportklimaat.nl zelf een indruk van de voorstelling vormen door o.a. een kort filmpje te bekijken. 


In het kader van het programma 'Samen naar een veiliger sportklimaat' zijn in het verlengde van de voorstelling Wel winnen he! door NOC*NSF en de sportbonden een aantal modules voor coaches en bestuurders ontwikkeld. Omdat we  bij de Houten Dragons Sportiviteit en Respect graag zo hecht mogelijk verankeren in de vereniging, nam de Beeball coördinator al deel aan de NOC*NSF module Trainen en coachen van 6-12 jarigenen namen leden van het bestuur deel aan een korte module Sportief besturen. 

De TC gaat binnenkort bespreken hoe we deelname van coaches en trainers aan het voor hen bedoelde programma  Positief Coachen zal stimuleren. We kunnen op dat punt wellicht goed samenwerken met de Hockey vereniging maar ook de KNBSB heeft ons van harte uitgenodigd om in de vorm van een soort pilot aan een door de bond verzorgd programma mee te doen.

Ook de KRO heeft aandacht besteed aan dit onderwep met het programma Heibel langs de lijn.