• 2_HD_WarmingUpToernooi_2024_Web_Streamer_v1.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HS1_banner.png
  • 4_banner_opening_2024.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

opening finale dag

Het NK Little League is achter de rug.
Op 14 mei en 18 & 19 juni speelden 35 teams om het Nederlands Kampioenschap Little League 2016. 
Onder verschillende weersomstandigheden werden de speelrondes, poulewedstrijden en finales gespeeld in Almere en Hoofddorp.
Er werd met veel sportplezier deelgenomen aan alle 3 de toernooidagen. Alle deelnemers, coaches, supporters, officials en vrijwilligers hebben genoten van mooie spannende wedstrijden en de goede sfeer.

Jack en consorten  Tijdens de officiele opening op zaterdag 18
   juni was 
TVSportplezier te gast met 
  ambassadeur Jack van  Gelder
  Samen met FUNbassadeurs Ginger 
  de Weert
 en Sidney de Jong en
  kinderreporters Lesley en Teaux
  
verzorgden zij de opening, Jack las de
  eed voor, de deelnemers riepen hem
  enthousiast na. Ginger en Sidney gooiden de eerste pitch waarna  zij met de kinderreporters en 2 teams een potje  Kickbal speelden. Hierna werd het restant van de poule wedstrijden gespeeld.

Naast Honkbal en Softbal was er nog van alles te doen in Hoofddorp. Zo stond de EK promo bus er de hele zaterdag en konden kinderen meten hoe hard en zuiver ze konden gooien en op de foto met de wereldbeker. 30 juni staat deze promo bus bij ons op het stadsstrand

Zondag 19 juni stond vooral in het teken van de finales. 5 van de 6 finales konden worden gespeeld met begeleiding van scorebord, speaker en geluid. Dat was voor de teams een belevenis. Er was veel publiek en er klonk regelmatig hard gejuich en applaus van de volle tribunes en langs de lijnen. Spannende finales in het zonnetje. Het kon niet beter! 

En hoe deden onze kanjers het????.?
Lees hieronder het verslag van hun eigen achterban.

Marit

?Marit heeft genoten van het hele avontuur! Ze vond de drie selectietrainingen al erg leuk om te doen, maar toen ze ook nog werd geselecteerd werd het nog echter. Ze heeft op 14 mei ??n wedstrijd helemaal gespeeld, waarbij ze bijna een vangbal had; helaas werden haar ballen steeds gevangen. De tweede wedstrijd stond ze er alleen in de eerste inning in. Het was best heel spannend voor Marit, maar ze merkte wel hoeveel ze had geleerd van de trainingen. Jammer genoeg hebben de Vipers beide wedstrijden verloren, waardoor ze alleen nog om plaats drie en vier konden spelen. Afgelopen zaterdag was het tweede deel van het NK, waarbij ze weer de eerste wedstrijd helemaal mee heeft gedaan. Ze heeft een hele mooie vangbal in het outfield gemaakt, een aantal meiden binnengeslagen ?n zelf een punt gemaakt. Ze maakte bijna nog een tweede punt met een ?fraaie? snoekduik, maar ze werd net uit gegeven door de scheidsrechter. Deze wedstrijd verloren ze met 13-12. De tweede wedstrijd heeft ze alleen de eerste inning meegespeeld. Deze wedstrijd hebben ze gewonnen met 22-19, waardoor ze derde zijn geworden. Het team heeft zoveel plezier met elkaar gehad, het liefst zouden ze met elkaar doortrainen! Ook dat is een heel leuk aspect van de Little League; ze heeft bij verschillende verenigingen meiden leren kennen waar ze heel leuk contact mee heeft gekregen. En ze zullen elkaar tegen blijven komen, zowel in de competitie als ook bij de wintertraining in Bussum.

Het zou geweldig zijn als volgend jaar meer spelers van de Dragons meegaan!?

Merel

?Merel en haar Brabant Bandits hebben ook helaas de 2de wedstrijd verloren. Maar de meiden speelden steeds beter en vormden een (h)echt team. We moeten niet vergeten dat zowel de South West Thunders als de NH Stars al enige jaren in bijna ongewijzigde samenstelling deelnemen in de Little League en de Brabant Bandits zijn samengesteld uit 3 regio?s (Oost Brabant, West Brabant en Midden Nederland) en dat deze meiden pas in april voor het eerst bij elkaar kwamen. Trainingen zijn vaak afgezegd door de regen. Kortom de meiden hebben prima staan spelen. Zoals ook op de Facebook pagina van de Brabant Bandits te lezen is:

Afgelopen weekend hebben de meiden van de Brabant Bandit Seniors ervaren wat teamspirit kan brengen?

?De stand bij aanvang was een samengesteld team, nieuwe gezichten voor elkaar en verregende trainingsdagen. De tussenstand waren meiden die steeds beter op elkaar ingespeeld raakten en elkaar hielpen in het spel en in aanmoediging. Het resultaat was weliswaar geen winst op het scorebord, maar des te meer in het teamgevoel. 
De meiden hebben laten zien wat ze in hun mars hebben en maakten het op momenten heel erg spannend voor de tegenstanders (en publiek).
Het NK was een waardevolle aanloop naar het EK, waar we als een trots team, met veel enthousiasme naar uitkijken. Tot dan!?

Omdat het EK (Softbal Seniors) door Roef! is georganiseerd en de Brabant Bandits (Softbal Seniors) door Roef! zijn ingeschreven, stond er van te voren al vast dat ze, ongeacht de uitslag op het NK, mee mochten doen aan het EK. Dit is natuurlijk een fantastische ervaring voor de meiden!

Het EK (officieel het European and African Tournament) zal worden gehouden van 14 t/m17 juli bij Roef! in Moergestel. Daar gaan ?onze? meiden van de seniors weer lekker meerdere wedstrijden spelen tegen teams uit Europa en Afrika. Ik ben ervan overtuigd dat ze dit heel veel (positieve) ervaring op zal leveren en dat Merel deze ervaringen ook zal mee nemen naar haar eigen team van de Houten Dragons.?

Om dit EK te kunnen bekostigen is er inmiddels een sponsorprogramma opgezet. Een ieder die meer hierover wil weten of het team van de Brabant Bandits Softball Seniors, waar Merel deel van uitmaakt, wil helpen aan sponsoren kan zich wenden tot Merel of Karel Stas Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

de Valley Hitters

?Renato en Jasper verloren zaterdag jammer genoeg met 7-0. Renato kwam als een van de weinige spelers op het honk. Gelukkig hadden ze al twee wedstrijden gewonnen en stonden ze zondag met hun team de Valley Hitters wel in de halve finale!
En dat viel niet mee. Noord Holland was echt sterker en won met 8-1 van de Valley Hitters. Renato en Jasper speelden allebei niet. Vervolgens hebben ze zich wel goed herpakt. De wedstrijd om de derde en vierde plaats werd tegen Brabant United gespeeld. Van dat team verloren ze zaterdag kansloos met 7-0. Vandaag ging het anders. Mede dankzij Jasper en Renato werd nu met 12-11 gewonnen. De Valley Hitters zijn daarmee als derde ge?indigd. Jasper sloeg een mooie honkslag en scoorde vanaf het derde honk op een opofferingsslag in het linksveld. Hij maakte bovendien een goede vangbal in het outfield. Een inning later was het de beurt aan Renato. Ook hij sloeg de bal over het binnenveld en scoorde een punt. In het veld pakte hij een bal op waarvan de honkloper op een dacht dat deze door de tweede honkman zou worden gevangen. De loper stond halverwege en bleek minder snel dan de aangooi van Renato: ook een mooie nul!?.