• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Hoi allemaal,

 

Zo als velen al weten is Joost van kleef met de Senior League naar Polen geweest voor een EK. Ik had Jos gevraagd of ik een stukje op de site mocht zetten en dat mocht. (noot Jos: Uiteraard, zoveel mogelijk stukjes welkom) Helaas is het stukje korter dan ik voor af had gedacht, maar dat komt omdat ik in het ziekenhuis ben beland met een acute blindedarm ontsteking. Met mij gaat nu alles goed.

 

De reis begint om 18:45 bij de jaarbeurs in Utrecht.
Het hele team verzamelt zich en krijgen de laatste instructies en een T-shirt.
We vertrekken om 20:10 met de bus naar Polen, plaats Wroclaw.
Onderweg stappen we over op een Euroline bus.
Onderweg gaat de radiator van de bus stuk en lopen we vertraging op.
Om 23:16 komen we Duitsland binnen.
Om 06:00 Polen binnen hebben meer dan 2 uur bij de grens staan wachten tot we Polen binnen mochten komen. Om 11:30 komen we dan eindelijk aan in Wroclaw. Waar we op de bus stappen naar Miejska Gorka.
Om 12:30 komen we eindelijk aan op onze eindbestemming Miejska Gorka.

Het complex is mooi en best groot, maar in de toekomst word het groter.
We slapen in een huis in dat huis zitten we samen met de Oostenrijkers. Aardige mensen.
Het huisje waar we slapen heeft een vijver en een speeltuin in de tuin.
Het middag eten was vies. Dus zijn we naar een winkel gegaan om eten te kopen en daar viel ons op dat er weinig mensen in de winkels komen en de spullen hier spotgoedkoop zijn.
De eerste nacht verloopt goed maar de bedden zijn echt piep!

 

De volgende dag gaan moeten we al vroeg aan de bak tegen Georgië. deze wedstrijd verliezen we jammer genoeg met 13-11. Onze pitchers Robin en José hebben allebei een homerun tegen gekregen; eentje in het midveld en een in het rechtsveld.
Na onze wedstrijd kwam de wedstrijd Polen - Italië. Deze wedstrijd wordt door Polen gewonnen. 's Avonds hadden we nog een training en gingen we met het hele team pizza eten in Miejska Gorka.

 

Ik voel me al twee dagen niet lekker. 's Nachts gingen we op zoek naar een dokter. De volgende dag weer vroeg op (om 8:30 slagtraining) en daarna moest ik naar het ziekenhuis en werd gezegd dat ik een blindedarm ontsteking heb.
De wedstrijd van vandaag verliezen de jongens met 17-1 en is de kans dat we naar Amerika mogen voorbij. Maar belangrijker is dat ik ben geopereerd en het goed maak. 's Avonds kwamen er ouders van spelers van mijn team op bezoek. De volgende dag kwamen mijn trainers en kreeg ik een cadeau van de scheidsrechters.

 

Op 2 augustus heb ik weer genoeg energie om mijn dagboek verder te schrijven. Ik heb veel geslapen de afgelopen dagen. De operatie is geslaagd en ik mag vandaag het ziekenhuis uit. Om 12:15 kom ik aan op het complex in Miejska Gorka.

 

De jongens winnen de wedstrijd van Oostenrijk met 13-1, van Polen met 13-11 en van Italië met 17-1, maar de laatste tegen Duitsland wordt verloren met 13-11. In de laatste inning kregen we een honkslag tegen, waarop de Duitsers 2 keer scoren en is de stand 13-11.

 

Toen was de wedstrijd afgelopen en moest ik het veld opkomen en kreeg ik nog een T-shirt van de scheidsrechters en een applaus van het publiek. Om 12:45 stap ik in de auto en ga naar huis.

 

Dit was mijn trip naar polen.

Groetjes Joost