• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Op woensdag 13 juni speelde het softball team Jong Oranje Wit een wedstrijd tegen het Future Stars team op het softbalveld van Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons aan de Warinepoort in Houten.

softbalpitcher

Met het goede weer beloofde het een mooie avond te worden. Maar ook als het gaat om de sport: spanning, sensatie en snelheid. En dat was het ook.

Met een goed gevulde tribune begon de wedstrijd iets eerder en kwam meteen goed op gang. Na twee uur eindigde de wedstrijd met 6-0 voor Oranje.

De wedstrijd trok een hoop bezoekers. Niet in de laatste plaats waren er veel Dragons en hun ouders aanwezig. Zij zagen hoe de warming up werd gedaan door deze meiden. Hoe de Bond met deze meiden de wedstrijden voorbereid was ook goed om te zien; het resultaat is dat bij JongOranje Wit er echt een team stond.

 

 

 

Bij de aankomende Future Stars, die mogelijk binnekort in Italie gaan spelen, was dit vooralsnog anders. Een ouder van een van deze meiden vertelde dat ze voor deze avond zich in Houten moesten melden, maar wat er ging gebeuren was ze nog niet duidelijk, laat staan met wie. De Bond heeft deze dames geselecteerd naar aanleiding van de bondstraining eerder in mei van dit jaar. Ze werden nu dus gewikt en gewogen, en flexibiliteit en mentale druk waren de grootste tegenstanders van die meiden. Maar ze deden het absoluut heel knap, ondanks de 0-punten van de avond.

 

 

 

Het was voor alle aanwezigen een erg leerzame avond, zeker ook voor de jonge Dragons aldaar aanwezig. Het teamgevoel en de passie voor het spelletje waren door beide teams goed te zien en dat maakte de avond bij Houten Dragons meer dan geslaagd.

 

Voor een impressie van de sfeer kun je hier het filmpje, gemaakt door Romario Riethof van Omroep Houten, bekijken: