• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

In het weekend van 31 maart/ 1 april hebben de Houten Dragons geheel in stijl het nieuwe seizoen geopend. Dat we dit jaar voor het laatst op onze velden aan de Warinenpoort spelen gaf daaraan natuurlijk een speciaal tintje. 

beeball warmingupFoto Jan Willem Hogeweg

Zaterdagmorgen werd al vroeg gestart met een Beeball toernooi waaraan niet alleen onze eigen Beeballers deelnamen maar ook heel veel van hun vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes. Ruim veertig kinderen hebben met veel plezier echte wedstrijdjes en leuke spelletjes gespeeld. Michelle Melara maakte daarvan een korte impressie voor Omroep Houten.

 

beeball wedstrijd2Foto Jan Willem Hogeweg

Vervolgens werd er door de honk- en softbalpupillen en hun vrienden en vriendinnen een spannende driekamp gespeeld. De jongens en meisjes die normaal hun eigen competitie spelen, hebben het toernooi gemengd gespeeld waardoor er niet alleen een leuke competitie was tussen de teams maar ook onderling in het team als het ging om het leveren van prestaties.


pupillen veldFoto’s Jeroen Weimar

De driekamp werd kort onderbroken voor een  belangrijk ceremonieel moment waarin de samenwerking tussen de KNBSB,  Houten Dragons en de gemeente Houten werd bekrachtigd. Meer informatie over deze samenwerking vindt u in Houten Dragons nieuw onderkomen voor Oranje selecties softbal.

De symbolische eerst bal van het seizoen werd geslagen door wethouder Herman Geerdes. Bondscoach Craig Montvidas nam de honneurs waar als pitcher en KNBSB directeur Hans Meijer stond gemaskerd klaar als catcher. 

 

samenwerking knbsb houtendragons gemeenteFoto’s Jeroen Weimar

Foto rechts met van links naar rechts: Paul Boonstra (teammanager), Craig Montvidas (bondscoach), Erick Schabracq (oud-voorzitter Houten Dragons), Herman Geerdes (sportwethouder Houten), Hans Meijer (directeur KNBSB) en Ivar Hoogenboom (voorzitter Houten Dragons)

Na deze ceremonie werd het pupillentoernooi voortgezet.

pupillen veld slagFoto’s Jeroen Weimar

De zaterdag werd afgesloten door de aspiranten honkbal die twee leuke wedstrijden speelden, waarin ondanks de wat fris wordende wind goed werd geslagen en zelfs een aantal homeruns werd gelopen. Ook hier waren er veel vrienden opgetrommeld die samen met de aspiranten het de tegenstanders moeilijk maakten wat spectaculaire momenten opleverde.

aspirantenFoto’s Jeroen Weimar

Op zondag werd door de volwassenen een erg geslaagd mixed softbal toernooi gespeeld. De teams die meededen waren de Fortwachters, The Wigs en de discogangers. Alle teams hadden hun tenu’s aangepast aan hun teamnamen en ook over de Yell was weer creatief nagedacht.

Na een frisse maar toch zonnige dag gingen de Fortwachters met de 1e prijs naar huis, de Wigs verdiende de prijs voor de leukste Yell en de discogangers wonnen de prijs van het leukst geklede team.

mixed softbaFoto Karin Visscher

 

Naast dat jeugd en seniorleden een geweldig openingsweekend hebben gehad, kunnen we ook trots zijn op het resultaat. Het openingsweekend stond zoals vele activiteiten dit seizoen in het teken van ledenwerving. Het is ons maar liefst gelukt om 12 nieuwe leden te verwelkomen, 5 leden bij de beeball, 3 leden bij de softbalpupillen, 2 leden bij de softbalheren en 2 nieuwe softbalrecreanten.

Wij willen dan ook iedereen bedanken die ons tijdens dit weekend geholpen heeft om onze sport met veel enthousiasme aan deze nieuwe leden over te brengen, zonder jullie inzet en enthousiasme was dit niet zo goed gelukt.

 

DOE MEE!!!!!

 

Lijkt het je ook leuk om een kennis te maken met de honk & softbalsport kom dan eens langs tijdens de training of doe mee en geef je op voor onze proeftrainingen.