• 2_HD_WarmingUpToernooi_2024_Web_Streamer_v1.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HS1_banner.png
  • 4_banner_opening_2024.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

sinterklaasEn weer is het de activiteitencommissie gelukt om Sinterklaas en een aantal van zijn Zwarte Pieten uit te nodigen voor de Beeball training bij de Houten Dragons. Dinsdag 27 november was in de agenda gezet en Sinterklaas werd rond half zeven in de sporthal ontvangen. Voor de Beeballers kwam dit als een aangename verrassing aangezien ze niet vooraf geïnformeerd werden over het bezoek uit Spanje.

Behalve de Beeballers waren er ook veel broertjes, zusjes, papa's en mama's en zelfs opa's en oma's in de zaal om Sinterklaas te begroeten. Vele handjes werden geschud en de vier Pieten deelden pepernoten uit aan de kinderen in de sporthal.

 

renjerot

Ren... Je... Rooooooot!!!!!!

beeballkanjersNadat Sinterklaas plaats had genomen op een kast van het turnen kon het Pepernoten Ren Je Rot spel beginnen. Karin en Nicole plaatsten alle beeballers en drie Pieten op een rij, legden kort het spel uit waarna Karin de eerste vraag stelde. Nog voor de oproep 'Ren Je Rot' beëindigd was renden de eerste beeballers al naar één van de drie antwoorden. De kinderen met het juiste antwoord konden bij de Pieten een pepernoot halen.

Snel werd duidelijk dat de Beeballers goed bij de tijd zijn en bijna alle vragen met succes wisten te beantwoorden. Iets wat van de Pieten niet gezegd kon worden, die renden de ene keer naar de verkeerde muur, veelal naar het verkeerde antwoord en konden soms helemaal geen keus maken.

Omdat er voor de winnaar met de meeste pepernoten een prijs was en bijna alle kinderen evenveel pepernoten hadden werd er een extra vraag gesteld over de leeftijd van de Zwarte Pieten. Eén Beeballer -Simon-  had het juiste antwoord en kreeg van Coole Piet alvast zijn eerste kado uitgereikt.

sinpiet-zusjes

Tijdens het spel werd door broertjes en zusjes van de beeballers goed gebruik gemaakt van Sinterklaas die vanaf de kast goed uitzicht had op het spel. Soms met Oma of Opa kwamen ze om beurten op bezoek bij Sinterklaas voor een paar pepernoten, een gezellig gesprek en wat leuke foto's ter herinnering aan de leuke avond.


coolepiet-kadosPakjes nog op de boot!

Na het spel was het tijd voor de pakjes.... echter hadden de Pieten die onderweg ergens laten staan. Terwijl HoofdPiet ging zoeken kregen de kinderen wat drinken aangeboden en nog extra pepernoten. Niet veel later kwam HoofdPiet met de pakjes en konden ze uitgedeeld worden aan alle sporters.

Ook is er even de tijd genomen om 2 mensen namens de vereniging te bedanken maar daarover later meer.

Direct daarna was het alweer afscheid nemen van Sint en zijn Pieten en werd er door een flink koor van bijna 60 bezoekers het Dag Sinterklaasje ingezet.

 

 

 

Het was weer een leuke avond.

Sint en Pieten, tot volgend jaar!

groepsfoto

 

{fcomment}