• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_Familietoernooi_Blauw_2021.png
  • HD_Landelijke_Beeballdag_2021.png

scholentour-2011In november hebben leerlingen van de H. Familieschool, De Stek, de Montessori Houten en de St. Michielschool drie gymlessen gekregen van instructeurs van de KNBSB. Ze maakten in deze lessen kennis met Beeball. Leander en Ivar hebben in een groot aantal geholpen tijdens de lessen.

Op www.beeball.nl verscheen daarover het volgende nieuwsbericht:

'Op woensdag ochtend hebben we een kijkje genomen bij de les van Mariana van de Montessori school. Zij begon met een paar minuten tikkertje als warming-up. Daarna begon de les. Mariana had enkele stationnetjes opgezet. Bij één van de stationnetjes werd een BeeBall wedstrijdje gespeeld, de andere stationnetjes waren oefenvormen in gooien, vangen en slaan. De kinderen hadden zichtbaar plezier. Vorige week waren er al kennismakingsbrieven aan de kinderen meegeven met informatie over proeftrainingen bij de vereniging Houten Dragons. Daar hebben enkele kinderen al enthousiast op gereageerd. Na de lessen van woensdagochtend weet ik zeker dat er nog meer kinderen zich zullen aanmelden!!'


Dat is inderdaad gebeurd. 15 kinderen hebben op dinsdag 6 en dinsdag 13 december met ons meegetraind.


scholentour-2011-lintjeOp 17 december hebben we de scholentour afgesloten met een spetterend toernooitje voor de kinderen die op proef bij ons kwamen trainen én natuurlijk voor onze eigen beeballers. Het was heel erg geslaagd! Niet in de laatste plaats vanwege alle hulp van ouders en andere leden van de vereniging. Cora en Karin hedden de belangrijkste onderdelen (de catering en de relax-hoek) heel goed verzorgd; Timon, Mariska, Hans, Edwin, Jasper, Pepijn, Michel, Joanna, Manon en Fleur hebben heel vakkundig én met veel plezier de kinderen tijdens de wedstrijden begeleid, Michel en Dinja hebben ouders van nieuwe kinderen geïnformeerd en Ab heeft heel veel foto's gemaakt.


Los van de scholentour kwam Ward Martens een keer meetrainen. Hij deed meteen ook met het toernooi mee en vond het zo leuk dat hij volgend jaar ook bij ons komt beeballen! Welkom Ward.


Hoeveel van de 'scholentour' kinderen daadwerkelijk lid worden is nog heel even afwachten. Het zou wel leuk zijn. Helemaal wanneer er ook wat meer meiden lid zouden worden. Als het een beetje meezit, is het goed mogelijk dat we in april met twee RLB teams en één MLB team starten!