• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

De Peanuts van Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons hebben in december, als leuke afwisseling op de wintertraining, deelgenomen aan het 2004 Klaas Geerlofs Indoor Peanuttoernooi. Dit toernooi wordt jaarlijks in Veenendaal georganiseerd voor de jongste honkbalspelertjes, jongens en meisjes in de leeftijd van vijf tot en met acht jaar.

 

De peanuts uit Houten begonnen met een spannende wedstrijd tegen de Moorfielders uit Ede. In de competitie van 2004 was de wedstrijd tegen de Moorfielders niet doorgegaan. Gelukkig was er toch dit jaar dus nog een kans om tegen hen te spelen. Deze wedstrijd werd gewonnen met 22-16.

Na deze opwarmronde hadden de peanuts de smaak te pakken en tegen de Blue Socks uit Veenendaal werd gewonnen met een eindstand van 13-21. Het team van de Blue Socks had veel jonge spelers en de Houten Dragons hielden hier goed rekening mee door sportief te spelen.

 

De laatste wedstrijd voor de Houten Dragons op het toernooi was wel even wat anders. Tegen Robur'58 uit Apeldoorn ging het gelijk op. Pas in de laatste inning wisten de peanuts hun voorsprong te pakken en de wedstrijd te winnen met een eindstand van 17-11.

 

Omdat het bij peanuts vooral om het spelelement gaat, won uiteindelijk elk team de eerste prijs. Met een mooie beker voor het team en een deelnemersvaantje voor elke speler reden de vermoeide, maar tevreden, peanuts (en hun ouders) terug naar huis. Het team kan nog spelers gebruiken, maar met deze prestatie is de toon voor het komende seizoen alvast gezet.