• 2_HD_WarmingUpToernooi_2024_Web_Streamer_v1.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HS1_banner.png
  • 4_banner_opening_2024.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

De vakantie zit erop en meteen een toernooi. Om elf uur speelden we onze eerste wedstrijd tegen de Almere cowboys. Onze Peanuts hadden nog nauwelijks ingegooid (helemaal niet dus!) maar gingen als een speer van start! Het team toonde goed spelinzicht en brandde diverse Cowboys uit op verschillende honken. Er werd door ons team goed geslagen en bijna alleen getost. Een strakke partij honkbal die we met een gelijk spel afsloten.

 

Na de eerste wedstrijd hebben we het peanut 1 team aangemoedigd die tegen de Pirates speelden. We konden die wedstrijd niet helemaal afzien omdat we om 1 uur zelf tegen de HCAW Goofy's moesten spelen.

Wederom een mooie partij, er werd echt super geslagen, waaronder enige homeruns. Er werden weinig fouten gemaakt door onze spelers, maar door enige dubieuze beslissingen werd de partij verloren met 1 punt verschil. Zeer zeker een goede prestatie tegen deze sterke thuisploeg.

 

Om even afleiding te zoeken na deze wedstrijd werd er om het hardst gegooid in de kooi waar een radar aanwezig was. Toch even leuk om te kijken hoe hard er gegooi wordt. De verschillen waren groot en varieerde van 15 tot 40 Mph.

 

Om twee uur ging het rad van avontuur van start en werden er diverse prijzen door onze peanuts gewonnen. (Geen beker maar in ieder geval gaan we met een prijs naar huis).

 

Om drie uur de laatste wedstrijd gespeeld tegen de Centrals. Wat speelt ons team sterk vandaag. Weer worden er van die strakke ballen geslagen, en dat paaltje staat voor ons alleen nog maar in de weg want dat tossen gaat uitstekend. Een paar homeruns en een paar uitgebrandde Centralspelers bezorgen ons de overwinning. Klasse jongens en meisjes!

 

Na het afsluitende ijsje/biertje/vaantje/petje gaan ouders coach en kids voldaan naar huis. Het was een gezellige dag voor iedereen! HCAW Bedankt.

 

Nog even dit: bij volgende wedstrijden geldt voortaan niet meer vantevoren ingooien, maar koud het veld op en het paaltje kan de sloot in!

 

 

 


 

Het Jan Kort Toernooi vindt meestal op de 2e zondag in september plaats en er worden willekeurig peanutteams uit het hele land uitgenodigd. Zo'n 15 tot 20 teams nemen elk jaar deel aan het toernooi.

 

 

Kenmerkend is de inzet van vele (peanut)ouders: het eigengemaakte gebak is beroemd geworden en de verkoop ervan zorgt er ook voor dat dit toernooi gehouden kan worden! Het rad van fortuin draait drie keer voor fantastische prijzen en er is vermaak voor de kinderen tussen de wedstrijden door (schminken en diverse spellen).

 

 

Het is leuk om te zien hoe de kinderen het honkbalspel spelen en bovendien zijn de weergoden dit toernooi bijna altijd goed gezind.