• 1_slide HD Familietoernooi Blauw 2020.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Zaterdag 6 juli heeft de Houtense wethouder Strien van Sociale Cohesie (met o.a. Sportzaken) vaardigheidsdiploma's uitgereikt aan de jongste honkballers van honk- en softbalvereniging de Houten Dragons.

 

Voor het eerst in de geschiedenis van deze jonge, nog immer groeiende vereniging is een dag georganiseerd waar spelers van 6-9 jaar konden laten zien wat ze aan ervaring hadden opgedaan in het peanutbal. Na de opening door voorzitter Marco Odijk gingen zes groepjes van drie spelers, elk onder leiding van de junioren Adri, Dennis, Jordi, Koen, Michiel en Paul de vaardigheidsstations af.

Er werd onder het toeziend oog van wethouder Strien en zijn vrouw enthousiast gestreden om zo ver mogelijk te kunnen slaan en gooien. Er waren pogingen om de snelste tijd om een homerun te lopen neer te zetten, om zoveel mogelijk vangballen te maken en om gericht te slaan. De bal slaan moet bij honkballen natuurlijk niet alleen zo hard mogelijk, maar ook zo geplaatst mogelijk. Als laatste oefening ging het erom een aangerolde bal te fielden en die weer strak naar de achtervanger te gooien.

 

Alle kinderen hebben hun uiterste best gedaan en de wethouder was onder de indruk van een ieders prestatie. Dit kwam ook tot uiting in de woorden die de heer Strien sprak voordat hij overging tot de diploma-uitreiking. Arjan Hogeweg speelde met een hand in het gips en wist toch alle vaardigheidstesten met goed gevolg af te leggen. Tobias Maas had de verste worp van de dag, terwijl Rogier Germeraad gemiddeld het verste kon gooien en slaan. Gelukkig was de wethouder met het feit dat niet alleen jongens goed kunnen honkballen, maar dat ook meisjes zich lieten gelden en memoreerde hierbij aan het feit dat Iris van Breemen de snelste vrouw rond de honken was. Tenslotte kreeg iedereen een officieel KNBSB peanutdiploma uit handen van de wethouder.

 

In zijn toespraak had de heer Strien ook nog een belangrijke mededeling voor alle leden van de Houten Dragons. Hij vond het een belangrijke zaak dat het speelveld zo snel mogelijk een echt honkbal uiterlijk zou krijgen. Na het plaatsen van de backstop aan het begin van dit seizoen, zal hij er voor zorgen dat er een binnenveld van gravel wordt neergelegd. Ook zullen er hekken langs de kanten komen om de veiligheid voor de omwonenden te waarborgen. Hij zal er verder voor proberen te zorgen dat er in de toekomst een honk- en softbalcomplex in Houten zal verrijzen.

 

Aangestoken door het enthousiasme van de jeugd sloeg wethouder Strien nog de eerste ballen in een onderlinge wedstrijd tussen 2 samengestelde peanutteams. Na twee innings van spannend honkbal waarbij de geteste vaardigheden in de praktijk konden worden gebracht, werd de barbecue aangezet. Meesterkok Edwin van P. uit H. toverde de mooiste hamburgers en hotdogs van de hete plaat. Voor de kinderen een zeer geslaagde dag en ook alle ouders hebben zich prima kunnen vermaken bij het aanschouwen van de vaardigheden van hun kroost. Iedereen vond het ook erg gezellig. Zo'n dag als deze is zeker voor herhaling vatbaar.