• 1_slide HD Familietoernooi Blauw 2020.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Op zaterdag 6 juli 2002 traden de aspiranten van de Houten Dragons op het veld aan de Stenen Poort in het strijdperk tegen hun ouders. Nadat het gehele gezelschap van honkballers, trainers, coaches en ouders gezamenlijk hadden genoten van een heerlijke barbecue, was het tijd om de calorietjes er weer af te bewegen.

 

De ouders stonden als thuispartij als eerste in het veld, waarbij door het grote aantal alleen al het buitenveld zo dicht bezaaid was met veldspelers, dat alleen om die reden al geen bal meer kon worden doorgelaten. De aspiranten speelden een bijzonder goed offensief spel in de eerste slagbeurt, waarbij de oudere generatie moeite had om de drie nullen te maken. Als geroutineerde spelers kregen de jongelui wel een handicap mee van Coach Ab; ze mochten het honk niet verlaten voordat de pitcher de bal had geworpen (softbalregel dus). De ouders mochten wel stelen, hetgeen niet door iedereen werd gewaardeerd.

In de beslissende slagbeurt stonden de aspiranten met 4-5 voor op hun ouders. Door enkele onwaarschijnlijke acties met de knuppel (en mogelijk geholpen door een enkele gunstige call van de umpire, die de gehele wedstrijd bezorgd leek over de gezondheidstoestand van de oudelui), werd de eindstand echter 6-5. De uitslag was echter niet zo belangrijk als de lol die iedereen had. De sfeer was zoals altijd prima, en de aspiranten hebben maar weer eens duidelijk getoond dat ze een lekker hecht team zijn waar pit in zit.

 

Iedereen was het erover eens dat het een prima initiatief was van coach Ab ten Have om deze dag te houden en het voornemen werd uitgesproken om dit in ieder geval nog eens te herhalen.