• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Na weken van voorbereiding was het dan eindelijk zover: de Open Dag van de Houten Dragons: onze honk- en softbalvereniging stelt zich voor aan de Houtense bevolking.

 

De dag
Voor de verschillende vrijwilligers begon de ochtend al vanaf 10 uur. Het clubgebouw werd feestelijk versierd en de diverse activiteiten werden uitgezet.
Het opbouwen van, de bij de KNBSB gehuurde slagtunnel, leverde in eerste instantie wat problemen op, maar was gelukkig toch nog op tijd klaar om de eerste verwoede batters de kans te geven een hit te maken.
Rondom het gravelveld vonden de overige activiteiten plaats: honklopen, bal slaan, en bellysliding. De open dag werd om 12.15 uur officieel geopend met een wedstrijd tussen ons Pupillen 3 team tegen de Zuidvogels uit Huizen. De wedstrijd werd door veel toestromend publiek bekeken, waarbij onze pupillen enthousiast werden aangemoedigd. Mede door de aanmoedigingen en de goede skills van ons team werd de wedstrijd met glans gewonnen door onze pupillenhelden.

Op de diverse plekken in het veld waren intussen de toegestroomde bezoeker(tjes)s actief aan de gang. Gedurende de dag stond er steeds een lange file bij de slagtunnel. Velen hadden er het lange wachten graag voor over om de beste hit te kunnen slaan.
Bij het honklopen mocht er twee keer worden gelopen en werd de beste tijd op de scorekaart geregistreerd. Velen kwamen terug om toch maar weer een nog betere tijd te kunnen neerzetten.
Zelfs onze wedstrijdsecretaris deed ook een poging en zette zowaar een niet te evenaren tijd neer van 11,2 seconden!!

 

Bij het bellysliden kreeg menigeen een nat pak, maar dankzij het goede weer, enkel hier en daar een regendruppel, droogde de kleding weer snel op. Ook de activiteit "het balletje slaan van een batting T" werd goed bezocht. Onze juniorenleden gaven bij dit onderdeel aan iedere deelnemers goede tips.

 

Rond 15.00 werd het activiteitencircuit verwisseld voor het in trainen van het juniorenteam, want zij traden om 16.00 uur aan tegen de Domstad Dodgers uit Utrecht.

 

Ondertussen startte op het handbalveld de "prijzen-gooi-activiteit", waarbij per leeftijdscategorie [a) 5 t/m 8, b) 9 t/m 12 en c) ouder dan 12] een drietal honken uitgezet. Iedere deelnemer moest proberen om het verste honk te raken. Het raken van het verste honk leverde een leuke prijs op.
Het gooien leek gemakkelijker gezegd dan gedaan, ook onze ervaren pupillen pitchers en catchers hadden de grootste moeite om de honken te bereiken, maar gelukkig kon een ieder uiteindelijk met een prijs naar huis.

 

De beste dagscores
Thom maas werd beste honkloper met een schitterende tijd van 11.2 seconden. Onder de jeugdleden kwam zoon Tobias het beste uit de bus. Hij liep het rondje in 13 seconden (it's all in the family?).
Daarna kwamen de overige leeftijdscategorieën aan bod en konden de pupillen nog een prijs uitkiezen.

 

Junioren wedstrijd
Als uitsmijter begon om 16.00 uur de wedstrijd van de junioren tegen de Dodgers. Het werd een bijna pyschologische thriller: de teams deden niet voor elkaar onder en de wedstrijd eindigde in een nipte overwinning van het Houtense team (11-10).
Mooiste actie, en daarom zeker hier het vermelden waard, kwam van het nieuwste juniorenlid Stephen Stelte. Na een geslagen home-run kon hij naast zichzelf ook nog 2 andere teamleden veilig thuis brengen. Naast het team ging ook het publiek volledig uit zijn dak!

 

Al met al kunnen we terug kijken op een zeer succesvol evenement. Inmiddels hebben een groot aantal geïnteresseerden zich aangemeld bij de ledenadministratie voor een gratis training.

 

Bedankt iedereen !!!
Op een weliswaar wat verlaat tijdstip wil de actviteitencommissie alle vrijwilligers (in en buiten het clubgebouw) bedanken voor hun geweldige inzet !!!