• 2_slide-10.png
 • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
 • 4_spierenvoorspierenbanner.png
 • 5_slide2016.png
 • 6_slide-6.png
 • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Met de Open Dag van vorig jaar nog vers in het geheugen was de keus om dit evenement dit jaar te herhalen geen moeilijke. Want wat was het een fantastische en gezellige dag! Goed weer, prettige temperatuur en een opkomst die voorbij alle eerder gedane voorspellingen ging.

 

Een korte terugblik: zowel de leden als de gasten genoten op die zomerdag in juni 2003 van het spellencircuit, waarbij met name de jongsten een kletsnat pak niet schuwden, wat te danken (lees: te wijten) was aan een spectaculair ingerichte, zompige en ingezeepte, dus spekgladde buikglijbaan. Dan was er de slagkooi met slagmachine die onder deskundige begeleiding veel slagplezier opleverde. Met het 'Speed Canon' kon er de werpsnelheid in 'Miles per Hour' gemeten worden en enthousiastelingen deden een poging om over de honken van een geïmproviseerd honkbalveldje, de snelste 'homerun' te lopen.

 

 

Later die middag speelde het Heren 1 team in een bloedstollende wedstrijd tegen het even sterke Quick uit Amersfoort de sterren van de hemel. Een kleine domper op de ondertussen steeds joliger wordende feestvreugde voor de Dragons was de winst voor het Amersfoortse team. Maar ook dat hoort natuurlijk bij een wedstrijd. En wat was het spannend!

 

Zo kwam het dat het Dragonsbestuur unaniem instemde met de organisatie van de Open Dag 2004. Overigens lag het semiprofessioneel opgezette draaiboek van het softbaldamesduo Visscher en Germeraad dankbaar klaar om opgepakt en verder uitgewerkt te worden door de dit voorjaar geïnstalleerde commissies PR en activiteiten. Zo zullen dus dit jaar op 12 juni om twaalf uur de poorten van ons "honkbaldrôme" in het Sportpark de Stenen Poort open gaan voor het publiek dat getrakteerd zal worden op een gevarieerd aanbod aan spectaculaire activiteiten.
Bij binnenkomst kunnen de kids gratis een zogenaamde scorekaart afhalen bij de informatiekraam. Met deze kaart kunnen de inspanningen die op het spellencircuit geleverd worden exact bijgehouden worden. Onze Dragonsambassadeurs vertellen u graag in onze informatiekraam over hun ervaringen met het soft- en honkbal; de mogelijkheden van het sfeerproeven en het meetrainen en het lidmaatschap en de mogelijkheid om met de U-Pas vijftig procent korting te krijgen op de contributie van onze honk- en softbalvereniging.

 

Daarbij -en zeker niet op de laatste plaats- zullen er die propvol geplande middag twee heuse competitiewedstrijden gespeeld worden.
Na een paar jaar succesvol als Peanut Dragons over de regionale honkjes gehobbeld te hebben staat ons kersverse Pupillen 3 team te popelen om aan eenieder die dat maar wil zien en horen hun heuse honkbalcapaciteiten te tonen en hun krachten te meten met het bezoekende team: de Zuidvogels uit Huizen.
Vervolgens zal na hun warming-up het Houten Dragons Juniorenteam aantreden tegen de Domstad Dodgers. Eerder gespeelde partijen tegen deze Utrechtse club leverden fraaie spelacties op. De 'jonge honden' van beide verenigingen zullen die middag absoluut niet voor elkaar onder doen en geven elkaar niets kado.

 

Voor de liefhebber hierbij een gedetailleerd programmaoverzicht:

 • Vanaf 12.00 uur Opening, ontvangst en informatie
 • 12.30 uur Wedstrijd Houten Dragons Pupillen 3 - Zuidvogels
 • 12.30 - 15.00 uur Spellencircuit
 • 15.00 - 15.30 uur Prijzen gooien
 • 15.30 - 15.45 uur Uitreiking prijsje hoogste (bord)scores
 • 16.00 - 17.15 uur Wedstrijd Houten Dragons Junioren - Domstad Dodgers

Voldoende reden om deze middag een bezoek te brengen aan een van de jongste en meest dynamische verenigingen van Houten; Wellicht genoeg argumenten om de zaterdagmiddag boodschapjes te verhuizen naar de ochtend en deze Open Dag in de agenda's op te nemen.


Alle leden van de honk- en softbalvereniging de Houten Dragons heten u op 12 juni graag van harte welkom!

 

28 mei 2004, PR/Activiteiten