• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Algemene Ledenvergadering 22 maart

 

In deze vergadering zal het Financieel verslag 2002/2003 vastgesteld gaan worden. De algemene leden-vergadering wordt gehouden in de kantine van HSV Houten Dragons (Warinenpoort) en begint om 20.00 uur (gelieve 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn). De vergadering duurt uiterlijk tot 23.00 uur.

Digging the Dugouts
Werkzaamheden redelijk op schema

 

Zaterdag 13 maart is begonnen met de bouw van de dugouts. Na twee intensieve dagen van lassen, slijpen, passen en meten is het geraamte van de gasten-dugout nagenoeg klaar. Zodra er nog meer handige handjes zich aanmelden kan de prognose van de planning gehandhaaft blijven: 10 april allebei klaar! Tot die tijd mag de thuisspelende club zich blijven verkneukelen aan de bushokjes.

 

KNBSB scheidsrechterscursus
6 april van start

 

De inschrijving voor de KNBSB umpire-opleiding level 2 is inmiddels in volle gang. Naast de mensen die zich vanuit de Dragons hebben ingeschreven is er belangstelling van verenigingen om ons heen. De uitnodiging is dan ook niet alleen aan de leden verstrekt; op de Dragons website alsmede op de KNBSB site en honkbalsite.com wordt eenieder in de gelegenheid gesteld deel te nemen. Daarnaast zijn alle verenigingen waartegen de Dragons dit competitieseizoen in het strijdperk treden persoonlijk aangeschreven.

 

Nog één keer de cursusdata op een rijtje:
· dindag 6, 13, en 20 april (theorie)
· dinsdag 27 april (praktijk)
· donderdag 13 mei (theorie)
· donderdag 27 mei (examen)
· donderdag 10 juni (terugkomavond)

 

Bij het plannen is rekening gehouden met schoolvakanties.
De theorie en het examen worden in onze kantine gehouden. De praktijk wordt gehouden in sporthal de Wetering (ingang zwembad).
Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en eindigen om 22.30 uur.

 

Inschrijving middels het formulier dat op de website te vinden is. Inleveren bij één van de bestuursleden. Zij zorgen voor verdere verwerking.

 

Minimale leeftijd bij aanvang van de opleiding is 18 jaar.

 

Van de kantine

 

Zolang de buitentemperatuur dit rechtvaardigt is er in de kantine van de Houten Dragons de volgende voorjaarsspecialiteit: warme chocolademelk met slagroom en tomaten-groentensoep met soepstengels. Koffie is er natuurlijk altijd!

 

Avondvierdaagse van 11 t/m 14 mei

 

Houd je mail in de gaten, want binnenkort start de inschrijving voor de Avondvierdaagse Houten 2004. Jawel! 'Grey, Yellow and Blue, the Dragons...' eh...
Blokkeer je agenda voor de week van 11 tot en met 14 mei 2004. Je kunt je inschrijven voor de 'Easy-walk-in-the-Park' 5 km (per avond, voorzitter!) of voor de 'Toughmens-March' 10 km (met name geschikt voor Ab's piranten). Dus allemaal op zoek naar je medaille en doe mee met je vereniging!
Dringend verzoek aan de mannen van Heren 1 en Junioren om te reageren; er is veel begeleiding gewenst. Meer informatie na 22 maart.

 

Van de penningmeester

 

Op 1 april zal de laatste contributietermijn geïncasseerd gaan worden.

 

Spreekuur Bestuur 10 april

 

Het vorige spreekuur heeft weliswaar maar één gast mogen ontvangen; het was dan ook wel een hele waardevolle bezoeker!
Volgende kans om je vragen, wensen, grieven en ideeën te plaatsen is op 10 april van 20.00 uur tot 21.00 uur in de kantine op ons honk- en softbaldrôme. Als je helemaal beslagen ten ijs wilt komen zou vooraf een mailtje kunnen helpen (bestuur@houtendragons punt nl of briefje aan HSV Houten Dragons, postbus 54, 3990 DB Houten).

 

Gevonden voorwerpen

 

Een aantal maanden geleden is er op de website een rubriek "gevonden voorwerpen" ontstaan. Deze werd uit noodzaak geboren omdat de doos onafgehaalde relikwieën nu toch wel echt uit zijn voegen dreigde te barsten. Dat leed is inmiddels geschiedt doordat er welgeteld slechts één object is opgevraagd en terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. In mei zal de hele zaak zonder pardon per opbod geveild gaan worden aan de leden. Tegen die tijd zal de lijst aangevuld worden met startbedragen. Wat er dan nog blijft liggen gaat naar een goed doel. De lijst is op de website in te zien. Mocht je dus in de toekomst iets verliezen kijk dan eens daar. De kans is namelijk aanzienlijk groot dat het verloren voorwerp gevonden is en op zijn of haar baasje wacht.
De actualiteit van deze lijst valt of staat natuurlijk wel met je eigen inbreng. Dus, als je iets gevonden hebt, meldt het dan aan bij pr@houtendragons punt nl met datum, plaats, tijd en omschrijving.

 

Jantje Beton collecte 2004
Een enthousiaste opkomst

 

Op maandag 8 maart en donderdag 11 maart zijn zeven teams van de Houten Dragons, gewapend met collectebus, legitimatiebewijs en stratenplan de wijken Velden en Sloten ingetrokken om te collecteren voor Jantje Beton.

 

De buitentemperatuur maakte voor de collectanten niets uit. Na een uur of wat kwamen de eerste Dragons terug, sommigen toch wel koud en verkleumd, maar met een tevreden gevoel èn met een gevulde collectebus. Koffie, frisdrank en een warme hap stonden klaar bij gastvrouw Tineke.
Het was druk en gezellig. Rond acht uur ging iedereen weer huiswaarts. Inmiddels is de inhoud van alle 20 bussen geteld.
Hoeveel ís er eigenlijk opgehaald? En wie heeft het meeste in zijn of haar collectebus?

 

Er is in totaal € 642,46 opgehaald!

 

En de collectebus met het grootste bedrag van 46,25 euro behoort toe aan Dick Zomer (vader van Derek), die daarmee 'Collectant van het jaar' is. Op de tweede en derde plaats eindigen Kiki Mossink (45,47 euro), respectievelijk Hans van Rheenen (45,36 euro).

Alle lopers hartelijk bedankt en...
Tot volgend jaar!!!

Wil je meer weten over Jantje Beton kijk dan op de website: http://www.jantjebeton.nl

 

Internationaal honkbalkamp Duitsland
voor jeugdspelers van 7 t/m 19 jaar

 

Mocht je zomervakantie nog niet volgepland zijn, dan is de 'Europese Honkbalschool' wellicht een 'vette' suggestie.
De European Baseball School, kortweg EBS, organiseert in samenwerking met de Duitse clubs Sindelfingen Squirrels en de Herrenberg Wanderers dit jaar de internationale zomerkampen die van 1 tot en met 13 augustus worden gehouden in Sindelfingen, Herrenberg en Stuttgart.

 

Tezamen met je landgenoten trek je een week op met Duitse, Zwitserse, Oostenrijkse en Amerikaanse honkbalenthousiaste leeftijdsgenoten. Je krijgt les van voormalige Hoofdklasse en Minor League honkballers. Per groep van acht kinderen is er een instructeur. Maar naast de lessen staan er natuurlijk ook andere activiteiten op de rol zoals bijvoorbeeld zwemmen, spelletjes doen en het verkennen van de omgeving.

 

Er is een weekindeling gemaakt op de volgende twee leeftijdscategorieën:
Van 7 tot 12 jaar: van zondag 1 Augustus 14:00 uur t/m vrijdag 6 augustus 22:00 uur. En van 13 tot 19 jaar van zondag 8 Augustus 14:00 uur t/m vrijdag 13 augustus 23:00 uur.

 

'Kost dat en 'krijg ik daarvoor?
Bij aanmelding en betaling tot 1 juni is de deelname 225 euro.
Daarna betaal je tien euro meer: 265 euro.
De reis, het eten en de overnachtingen zijn bij de prijs inbegrepen.
De inschrijvingtermijn sluit op 1 juli. Aanmelden kan via het formulier op de website van de EBS (www.europeanbaseballschool.com).

 

Hoe kom ik daar en waar slaap ik?
Stel dat je tien jaar bent; Je vertrekt uit Nederland per touringcar op zondag 1 augustus en je komt een aantal uren later in Duitsland aan. Daar ga je je bed opmaken in een van de sporthallen. Daarna is er de kennismaking, het dineren en (op tijd) met pret naar bed, want de volgende dag, de maandag, moet er gewerkt worden!

 

Voor ouders of verzorgers is er ook de mogelijkheid om in de buurt van je kind te zijn. Met Novotel Sindelfingen (in de nabijheid van Stuttgart) is door de organisatie afgesproken dat je er vanaf 49 euro (1pk) kunt overnachten.

 

Als je meer informatie wilt hebben dan is een bezoekje aan de website van de European Baseball School de moeite waard. Je kunt je vragen ook per mail sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bellen (T 033 4637935).

 

Maarrr...
Als je dit allemaal te ver is en een week te lang duurt dan is er altijd nóg een mogelijkheid: Het Zomerkamp in Nuenen. Lees hier onder verder...

 

Evenementenkalender 2004

 

Er is op honk- en softbal gerelateerd gebied dit jaar zó veel te doen dat deze nieuwsbrief eigenlijk niet eens het optimale medium is om dat allemaal op te sommen. Daarbij wijzigt er in de tussentijd veel en komen er evenementen bij. Daarom houden wij het in de nieuwsbrief graag bij een summier overzicht en verwijzen we je graag voor een actuele lijst en updates van activiteiten door naar de website van de KNBSB. Per slot van rekening komt een deel van de informatie in deze publicatie daar ook vandaan. Daarnaast biedt onze Dragons website met regelmaat aan om gezamenlijk (en in vol Dragons-ornaat) hoofdklasse wedstrijden te bezoeken. De "blauwe-petjes-divisie" is ondertussen, met name bij veel Neptunus spelers (Rotterdam) een herkenbaar en frequent terugkerend beeld op de tribune ter hoogte van het derde honk. Outfielder van 't Klooster bloost al als hij van 'second' naar 'third' moet spurten.

 

Dus, in het kort, hier een overzicht van de meest gangbare activiteiten op dit moment:
· 23 juli t/m 1 aug.: Haarlemse Honkbal Week
· 18 t/m 23 juli: Aspirantenkamp KNBSB, Nuenen honk- en softbal
· 25 t/m 27 juli: Pupillenkamp KNBSB, Nuenen honk- en softbal
· 1 t/m 13 aug. European Baseball School, Duitsland
· 13 t/m 29 aug.: Olympische Spelen, Griekenland

 

De wethouder op de fiets

 

Op 14 februari heeft een afvaardiging van een aantal sportbesturen uit de gemeente Houten samen met wethouder Strien voor de tweede maal per fiets een rondgang gemaakt langs drie sportverenigingen.

 

Marco en Jos waren er namens de Houten Dragons bij: -'Allereerst werd een bezoek gebracht aan SV Houten, waar wij getrakteerd werden op koffie en koek. Na een korte rondleiding en een uitleg over het reilen en zeilen binnen deze grote voetbalvereniging, fietsten we door naar het gloednieuwe complex van tennisvereniging Atalanta, waar wij tijdens de lunch spraken over een aantal verenigingsbrede onderwerpen. Het was erg nuttig om te zien dat veel verenigingen kampen met dezelfde problematiek. Als afsluiter werd een bezoek gebracht aan de Hockeyclub Houten, waar wij een wedstrijd bijwoonden. Aangezien ook deze dag door eenieder als zeer nuttig werd ervaren, wordt binnenkort nog een bijeenkomst gepland, waar wederom gediscussieerd kan worden over gezamenlijke problemen en waar mogelijk ook nagedacht kan worden over oplossingen'.

 

Jeu de boules op het gravel!?
Jouw opa in de kantinecommissie?!

Houten kent veel tieners en een groeiende groep 55-plussers. Daartussen zitten hardwerkende ouders, hun vrije tijd vullend door hun kids van de ene naar de andere sport, of van de muziekschool naar het zwembad te brengen.

 

Op woensdagmiddag heeft elk jeugdevenement een hoge opkomst. Tegelijk kampt wel bijna elke sportvereniging met tekort aan kader en doen veel Houtenaren nog niet genoeg mee aan sportieve activiteiten, terwijl sport naast een gezonde bezigheid ook een ontmoetingsplaats biedt en daarmee bijdraagt aan maatschappelijke deelname, integratie en samenhang.
Met de "subsidieaanvraag breedtesportimpuls gemeente Houten" doet de gemeente hier iets aan. Onder het motto "Ballen met de buurt" vraagt Houten opnieuw subsidie bij het rijk aan, nadat een eerdere aanvraag onder veel protest uit politiek en bevolking en verenigingen (waaronder ook van de Dragons) was ingetrokken.

 

Donderdag 11 maart jl. nodigde de gemeente sport- en welzijnsinstellingen uit om hier samen over te praten. Houten Dragons was er ook. Het was een zinvolle ontmoeting die veel leerde over hoe het mes aan twee kanten zou kunnen snijden: biedt bijvoorbeeld je sportvoorziening aan aan doelgroepen die je nog niet eerder hebt bereikt en je hebt er misschien meteen ook een heel klusteam bij: 55-plussers in Houten willen graag vrijwilligerswerk doen.

 

Van 2005 tot 2008 moeten gesprekken zoals die op 11 maart jl. gezamenlijke projecten opleveren op de gebieden: sport in de wijk; deelname aan sport voor specifieke doelgroepen; een uitdagend sportkennismakingsaanbod voor jongeren; verenigingsondersteuning.
Het begin is er. Rond de zomer weten we of Houten de subsidie van €110.000 krijgt. Daarna kunnen concrete voorstellen voor activiteiten worden ingediend. Wie heeft een idee?

Je kunt de subsidieaanvraag bekijken op onze website.

 

Belangrijke namen en nummers

 

Hierbij de sleuteladressen van het hek, kleedkamers en materialenhok:
Marc van Amerongen, Batavenpoort 30, T 030 - 6376420
John Dellevoet, Florijnslag 16, T 030 - 6377850

 

De sleuteladressen van het hek, kleedkamers, materialenhok en kantine:
Gertie Grotenhuis,
Ruitercamp 26, T 030 - 6341132
Hanke Schoor,
Papaveroord 22, T 030 6340473 (toegang aan de Tarweoord. Als je met de fiets komt kan je haar huis vinden aan het rode fietspad door het Imkerspark.)

 

De bestuurs 'Line-up':
Marco Odijk, voorzitter (voorzitter@houtendragons punt nl)
Jos van Brummelen, secretaris (secretaris@houtendragons punt nl)
John Dellevoet, penningmeester (penningmeester@houtendragons punt nl)
Thom Maas, wedstrijdsecretariaat en TC zaken (wedstrijdsecretariaat@houtendragons punt nl)
Tineke Matulessy, activiteiten (activiteiten@houtendragons punt nl)
Dick Zomer, Public Relations, werving en sponsoring (pr@houtendragons punt nl)
E-mailadres bestuur: (bestuur@houtendragons punt nl)

 

Nieuwsbrief Houten Dragons,
19 maart 2004

 

Samenstelling en redactie, Dick Zomer, (pr@houtendragons punt nl)