• 2_slide-10.png
 • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
 • 4_spierenvoorspierenbanner.png
 • 5_slide2016.png
 • 6_slide-6.png
 • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Inhoud:

 • Wethouder Strien op bezoek;
 • Open Dag 2004;
 • Geslaagde KNBSB Baseballclinic;
 • Digging the Dugouts;
 • Van de penningmeester;
 • KNBSB scheidsrechterscursus;
 • Spreekuur Bestuur 19 juni;
 • Wie-o-wie?;
 • Avondvierdaagse geslaagd!.


Wethouder Strien op bezoek
Stel zelf je vragen aan de wethouder

Zondag 6 juni aanstaande komt wethouder Strien op bezoek bij de Houten Dragons. Strien (CDA) is binnen de gemeente Houten ondermeer verantwoordelijk voor Sport en Recreatie. Samen met de leden van de Dragons zal hij een kijkje komen nemen bij de wedstrijd van ons Heren 1 Honkbalteam.
Heb je vragen aan de wethouder? Of wil je hem echt zelf eens overtuigen dat de Dragons een nieuwe accommodatie verdienen? Kom dan aanstaande zondag langs. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Er zal gespeeld worden tegen Robur'58.

 

Open Dag 2004
Dit evenement staat wederom 'ball' van de activiteiten

Het grote succes van vorig jaar krijgt een vervolg: 12 juni wordt er weer een Open Dag georganiseerd!
Naast een informatiekraam, twee heuse (competitie) honkbal-wedstrijden van de Pupillen en de Junioren is er ook een spellencircuit, waarbij reservekleding ten zeerste wordt aangeraden!

 

Aan alle leden willen we vragen op 12 juni langs te komen om heel Houten (en omstreken) te laten zien hoe leuk honk- en softbal is. Gedetailleerde informatie over het evenement vind je terug op onze website. De Open Dag begint om 12.00 uur.
Wil je meehelpen om dit evenement tot een succes te maken? Geef je dan snel op bij de activiteitencommissie.

 

Geslaagde KNBSB Baseballclinic
Handtekeningenjacht op idolen

Vraag: wat is er mooier dan les te krijgen van jouw honkbalidool?

Antwoord: les krijgen van een heleboel honkbalidolen!

 

Dit overkwam maar liefst honderdvijftig gelukkige soft- en honkballertjes uit het hele land op vijf mei in Veenendaal, waar de genereuze honk- en softbalvereniging Blue Socks gelegenheid en ruimte bood op haar recentelijk vernieuwde sportcomplex.
Met gerenommeerde namen als Robert Eenhoorn (coach en manager van het Nederlands honkbalteam), Eelco Jansen (pitcher Neptunus en Nederlands honkbalteam), Jason Godkin (pitcher HCAW) en Gonny Farley (manager Nederlands softbalteam) als instructeurs op de verschillende onderdelen. Een enthousiaste Robert Eenhoorn benadrukte na afloop van deze enerverende dag het belang van dergelijke clinics en de meerwaarde van tips en trucs die juist op deze manier in een ontspannen ambience aan honk- en softbalminnende spelers geleerd kan worden.

 

Op onze website tref je in de uitgebreide fotogalerij een selectie van de foto's die door de fotograferende Dragonspers op deze zonnige dag zijn genomen. Mocht je overigens geïnteresseerd zijn in de volledige sessie dan zijn wij bereid om tegen een redelijke vergoeding de foto's voor je te dupliceren op cd-rom. Een mailtje naar Dick Zomer volstaat.

 

Digging the Dugouts
We zijn op de goede weg!

In maart is er begonnen met de bouw van de dug-outs. De werkzaamheden vorderen gestaag. Iedere week worden de dug-outs steeds weer een stukje completer en mooier! Zaterdag 5 juni zal er weer geklust worden. Ieders inbreng is daarbij van harte welkom (en nodig!). Wil je ook jouw steentje bijdragen? Meld je dan snel aan bij de commissie pr, werving en sponsoring.

 

Van de penningmeester
Het volgende is volstrekt niet bedoeld om u aan te moedigen te bedanken voor uw lidmaatschap, maar wel om u er op attent te maken dat als u wilt opzeggen, dit schriftelijk dient te gebeuren voor 1 oktober 2004 bij de ledenadministratie. Opzeggen kan dus niet mondeling (via de coach, trainer, contactouder, etc).

 

KNBSB scheidsrechterscursus
Hoog percentage geslaagden

De Houten Dragons zijn sinds kort een aantal gediplomeerde scheidsrechters rijker. Met trots kunnen we melden dat Marco Odijk, Fred Perquin, Rutger Koeman en Kitty Giezen vanaf nu officieel benoemd zijn tot KNBSB Umpire.
Bij deze willen wij de genoemde deelnemers dan ook van harte feliciteren met hun behaalde certificaat!

 

Een selecte groep deelnemers wist de cursus helaas nog niet met succes af te ronden. Deze cursisten wensen wij alvast veel succes met hun herexamen.

 

Spreekuur Bestuur 19 juni
Anders dan al eerder op de website werd aangekondigd, zal het spreekuur van het bestuur plaatsvinden op 19 juni aanstaande van 13.00 tot 14.00 uur.
Het spreekuur is voor leden een mogelijkheid om vragen, wensen, grieven en ideeën kwijt te kunnen aan het bestuur. Het is niet noodzakelijk om je punten vooraf te melden, maar het kan wel handig zijn. Eventuele punten kunnen per post of per mail gestuurd worden aan het bestuur.

 

Wie-o-wie?
Enige tijd geleden ontving het bestuur een mededeling van de gemeente Houten over de ontvangst van een brief die door ons verstuurd zou zijn. Helaas wisten wij van het bestaan en de verzending van die correspondentie niets af.
Ondanks dat wij ons op zich wel konden vinden in de strekking van dat schrijven, willen wij alle leden toch nadrukkelijk verzoeken om alle communicatie richting externe instanties via het bestuur te laten verlopen.
Alvast bedankt!

 

Avondvierdaagse geslaagd!
Van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 mei hebben een stuk of vijftien wandelenthousiaste Dragons deelgenomen aan de jaarlijks terugkerende Houtense Avondvierdaagse. Zowel op de vijf- als op de tien kilometerloop werden er de traditionele 'kilometers van de schoenen afgesleten'.
Hier en daar gepaard met oververhitte voetjes en pijntjes in de wakker geschudde beenspieren.
Het defilerend gezelschap dat op de laatste dag tezamen met 'wandelend Houten' verzamelde op ons sportterein vertoonde een moe maar voldane indruk en werd uiteraard getrakteerd op de verdiende medaille, snoep en bloemen. Voor herhaling vatbaar, volgens velen.

 

Samenstelling en redactie, Jos van Brummelen en Dick Zomer.