• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

teamnl dameshonkbal


Op zaterdag 11 juni zal het Nederlands Dameshonkbal team een internationale wedstrijd spelen het Universiteitsteam uit Noorwegen.

Deze 'interland" begint om 15.30 uur en is natuurlijk voor iedereen toegankelijk.

 

Het universiteitsteam uit Noorwegen is in Nederland voor een promotietoer en om extra te trainen en ervaring op te doen. 

Het Nederlands team is in voorbereiding op het Wereldkampioenschap wat in september plaats zal vinden te Gijan-sun, Busan, Zuid-Korea. Voor beide teams een mooie gelegenheid om het tegen elkaar op te nemen en het honkbal te promoten. 

Het Nederlands team zal niet op volle sterkte aanwezig zijn, omdat er een aantal speelsters in het buitenland (Australië en Canada) spelen en zich aldaar voorbereiden op het WK. De dames die wel in de Nederlandse competitie spelen zullen acte de présence geven en er een mooie wedstrijd van maken. Het Nederlands team bestaat uit een mix van talenten en ervaren speelsters, variërend in de leeftijdsgroep van 16 tot 34 jaar. Sommige ervaren speelsters zullen voor de 3e en zelfs 4e keer deelnemen aan een WK. Daarnaast zullen een 7-tal speelsters hun debuut maken tijdens het WK.

Het Nederlands team zal zich in Korea, voor de 4e keer gaan meten met de wereldtop. Het doel op het komende WK is gezet op een top 6 notering. Dit zal een moeilijke opgave worden, maar niet geheel onmogelijk.  Om dit doel te halen bereid het team zich voor op het mooie complex van Houten Dragons. Om de week (afwisselend met Birds uit Zoetermeer) komen de speelsters, die verspreid over heel Nederland wonen, naar Houten om daar keihard te trainen om een mooi resultaat te halen in Zuid-Korea. 

Contact persoon namens de Houten Dragons is Erick Schabracq die samen met bondscoach Eddie Dix het tot standkomen van deze wedstrijd heeft bewerkstelligd. Speciale vermelding geldt hierbij voor Einar Nordgaard. Zijn contacten met Noorwegen waren hierbij uiterst belangrijk.