• slide-6.png
  • slide-8.png
  • slide-10.png
  • slide-11.png
  • slide-12.png
  • slide16.png
  • slide2016.png

Logo FysioActiv

Er heeft een maand of drie geleden een wisseling van de wacht plaatsgevonden in ons huis. Nee, niet binnen de vereniging, maar wel binnen De Meerpaal. Bram Hulleman heeft het stokje overgenomen van Damian en heeft zich met FysioActiv gevestigd op De Meerpaal. Bram is nog geen Houtenaar, maar zal binnenkort deze kant op verhuizen omdat Arnhem toch wat ver van Houten af ligt.

In onze serie "In the Spotlight" leek het ons goed om ditmaal ons licht eens over deze nieuwe buur te laten schijnen.

Bram, hoe ben je hier eigenlijk terecht gekomen?

De vorige eigenaar is de buurman van een vriendin van mijn vriendin. De vriendin wist nog wel iemand toen Damian (vorige eigenaar) dit deel van zijn praktijk wilde verkopen. Ik was altijd in loondienst, maar wilde de sprong wel wagen.

Wat zijn je verwachtingen, zeker gezien je op het complex zit?

Ik verwacht heel veel samen te werken met de verenigingen. Gezien mijn opleiding en ervaring is er veel mogelijk. Ik ben gespecialiseerd in sportfysiotherapie (denk ook aan preventie), ik ben ook manueel therapeut en doe zowel sport- als medical taping en dry needling . Het nieuwste wat ik heb gedaan is hardloopanalyse met videobeelden. Het is leuk om te zien waar verbeteringen mogelijk zijn en als fysiotherapeut kan ik daar dan gelijk actie op ondernemen. Mooi meegenomen is dat ik ook de deur uit kan stappen en tijdens trainingen mee kan kijken.

Vertel ons eens of je zelf ook echt een sporthart hebt? En hoe zit het met honkbal- en softbal?

Op dit moment doe ik aan hardlopen en krachttraining. Ik heb ooit in Maastricht aan American Football gedaan en je merkt toch dat ?Amerikaanse sporten? elkaar aantrekken. Bovendien deelden wij de kantine met de honk- en softbalvereniging. Ik heb het ook altijd leuke sporten gevonden. In
Canada heb ik zelfs een wedstrijd van de Toronto Blue Jays bezocht.

De eerste echte kennismaking voor de leden van HSV Houten Dragons was op de openingsdag. Daar verzorgde jij de warming up voor meer dan honderd mensen. Hoe heb je dat beleefd?

Het geeft een mooi gevoel als je ziet dat al die rijen, van jong tot oud, meedoen met wat jij in elkaar hebt gezet. Het voelde alsof ik echt geland was, zeker aangezien het de eerste keer een samenwerking was met ??n van de clubs hier. Ik doe sowieso veel aan begeleiding van teams, dit heb ik ook voor nationale teams gedaan. Op de openingsdag ben ik na de warming up nog even buiten blijven hangen om hier en daar een praatje te maken en de spelers in actie te zien.

Ga je ook een keer meetrainen?

Dat wil ik zeker eens doen! Het is leuk en ook vakinhoudelijk is het interessant.

Praktisch vraagje voor leden die wellicht een fysiotherapeut zoeken: heb je nog plek?

Het nieuw geplaatste bord helpt de naamsbekendheid en de avonden beginnen dan ook voller te lopen, maar zeker overdag is er nog ruimte. Mensen kunnen ook altijd bij ons binnenlopen, ook als het preventief is. Daarvoor hebben ook het inloopspreekuur: met vragen kan je laagdrempelig bij ons terecht. Bovendien hebben wij de luxe van een trainingsruimte waardoor je bijvoorbeeld aangepast hier kan trainen terwijl de rest van het team op het veld staat. Zeker in een hersteltraject erg praktisch!

Voor meer informatie over FysioActiv check je www.fysioactiv.nl of loop je gewoon even binnen.

Bram Hulleman