• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Joyce 1

 

 

In onze rubriek "In the Spotlight..........."
ditmaal een portret van onze duizendpoot
Joyce Schabracq.
Onze razende reporter Micha zocht haar op ergens
op de haar inmiddels zo vertrouwde locatie
"De Meerpaal", waar ze onderhand heel
veel tijd doorbrengt.
Haar bed staat er nog net niet.

 

 

Joyce Schabracq is een alleskunner: wedstrijdsecretaris, kledingcommissie en ze coördineert het gloednieuwe slowpitch team. En dat voor iemand die “het leuke sporten vond (en vooral voor de kinderen), maar er zelf nog niet echt veel mee had.”, tenminste… tot voor kort. Met het nieuwe seizoen in aantocht spreek ik met Joyce, op een bitterkoude winteravond, over de voorbereiding op het nieuwe seizoen en alle zaken waar ze mee bezig is.

Je bent wedstrijdsecretaris. Deze functie kwam door omstandigheden vrij. Was het niet lastig om dit allemaal gelijk rationeel op te pakken? En hoe bevalt de rol je tot nu toe?

In die periode kwamen er steeds oproepen voorbij waarbij met spoed gezocht werd naar een wedstrijdsecretaris. Ik besloot de sprong in het diepe te wagen en ik heb er geen moment spijt van gehad. Het was het begin van een leuke en vooral leerzame tijd. Ik stond hier niet alleen voor. De mails richting het bestuur - die had aangeboden mij op weg te helpen - gingen maar over en weer, want ik moest toch uitzoeken hoe alles werkte.

Wie dacht dat het in de wintermaanden stil zou zijn op het wedstrijdsecretariaat heeft het mis. In het najaar ben ik begonnen met het plannen van de oefenwedstrijden. Daarnaast help ik een beetje bij de organisatie van de Open(ings)dag en ondersteun ik bij het organiseren van toernooien, die vanaf dit voorjaar op ons complex worden gehouden. 

Je zit ook nog eens in de kledingcommissie.
Sinds januari doe ik tijdelijk de kledingcommissie. Ik heb in januari het eerste pasmoment georganiseerd. Momenteel ben ik aan het kijken hoe ik het dusdanig kan organiseren zodat het moment tussen bestellen en leveren wat vlotter verloopt. Na dit seizoen wil ik een 2e handskleding verkoop organiseren, maar dat moet nog verder worden uitgewerkt. Zoals gezegd een tijdelijke functie, die uiteindelijk door iemand anders - die binnen de vereniging nog geen taken verricht - overgenomen gaat worden. Voorlopig is het prima te combineren met mijn andere activiteiten. In die zin heeft het vervullen van andere vacatures binnen de vereniging, zoals die van secretaris, veel meer prioriteit. Ik kan het iedereen aanraden, het is hartstikke leuk om actief bezig te zijn binnen een vereniging als Houten Dragons.

Dan is er nog ‘jouw kindje’, het team waar jij toch wel het gezicht van bent geworden: het slowpitchteam. Het is voortgevloeid uit clinics die de HSV Houten Dragons gaf onder de vlag van Sportpunt Houten/Ouders Actief. Hoe is dat zo gekomen?

Na deelname aan deze actie was ik zo enthousiast dat ik zelf graag wilde spelen. De enige optie voor mij was het Senioren Softbal team. Tja, dat was nou net een treetje te hoog voor mij.

Om een lang verhaal kort te maken heb ik me ingezet om een slowpitch team van de grond te krijgen en dat is gelukt.

En we kunnen stellen dat het succesvol is. Je had immers verwacht net aan een team te kunnen komen.

Ja, zeker, echt zo leuk.  Ik moest 10 leden bij elkaar zien te krijgen en we hebben er nu 15. We zijn met recht een mixed team: coaches/trainers, oud-leden die terugkeren en natuurlijk nieuwe leden.

Last but not least: de familie. Erick (je man) is trainer/coach (AS) en speelt mee bij slowpitch, Timo werkt achter de bar en is sinds kort scheidsrechtercoördinator, Annick is speelster en je oudste dochter (Maureen) is voormalig speelster. Is de club al een vast onderwerp aan de eettafel?

Ja, eigenlijk wel. Daar waar ik vroeger wel eens zei: “Jeetje, kan het ook eens ergens anders over gaan?”, is het nu wel eens omgekeerd.

Wanneer is het seizoen 2017 voor jou persoonlijk geslaagd?

Seizoen 2017 is voor mij geslaagd wanneer we ons slowpitchteam op de kaart hebben gezet en we een paar potjes (liefst allemaal natuurlijk) hebben gewonnen! Let’s do this!