• 2_HD_WarmingUpToernooi_2024_Web_Streamer_v1.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HS1_banner.png
  • 4_banner_opening_2024.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Vanaf nu zetten we geregeld een lidAndee2
van de vereniging in de spotlights.
Dat kan een speler of speelster zijn,
maar evenzo goed een vrijwilliger,
kader- of bestuurslid.
Onze razende reporter Micha is
voortdurend op zoek naar mensen
met een verhaal.

Andee van der Wielen trapt af,
speelster bij de aspiranten softbal.

 

Andee, vertel, hoe zit het met het filmpje wat recent van je opdook ?
Ik had afgesproken dat ik een DAB  (een dance-move) zou doen als ik over de thuisplaat zou komen. De eerste keer was ik het vergeten, dus deze keer moest ik wel, omdat ik anders moest trakteren. Sowieso ben ik wel een spontaan persoon.

De hoofdrol in een video spelen is je niet vreemd, want je schittert ook al in de video?s op je YouTube-kanaal. Waarom ben je eigenlijk vlogster geworden?
Het zusje van een vriendin had al een kanaal en zei dat ik er ook ??n moest beginnen. Toen heb ik het gedaan en ik kreeg er erg veel plezier in. Nu heb ik haar zelfs qua abonnees ingehaald.

Andee, je hoort al lang bij de vereniging, maar je zwemt ook nog eens en bent ook een tijdje gestopt met softbal. Waarom ben je er een tijdje mee gestopt?
Ik begon soms bang te worden voor de bal. Nu ik weer speel en wat ouder ben (13) heb ik de instelling aangenomen dat een blauwe plek erbij hoort. Eigenlijke iedere training heb je wel iets, maar nu vind ik dat minder erg. Ik ga wel stoppen met zwemmen, omdat ik mij wil richten op softbal.

Het seizoen van de aspiranten softbal loopt niet lekker. Kan je daar wat meer over vertellen?
Er was ??n wedstrijd die we zo slecht speelden dat ik er tot huilen aan toe bij zat en mij afvroeg waarom we zo slecht speelden. Ik kon niet begrijpen dat we zulke domme fouten maakten, fouten die we op de training niet maken. Het leek wel alsof iedereen alles vergeten was wat we geleerd hebben. Ik ben wel fanatiek en benoem dan ook wat er fout gaat. Ik vind ook dat je nooit moet opgeven, maar altijd door moet gaan. Wel houd ik altijd plezier in het spel.

Wat maakt voor jousoftbal en de vereniging zo leuk?
Softbal heeft veel variatie; je moet zowel aan slag als fielden. Bovendien is het een leuke teamsport. Het is een specifieke en lastig uit te leggen soort energie. Ik vind de sfeer bij de Houten Dragons bovendien erg leuk. Soms sta ik tien uur per dag op of bij het veld, omdat mijn broertje ook speelt.

Andee1

Meer over Andee weten? Ze traint op dinsdagen om 19:00 uur op De Meerpaal. Kijk voor meer informatie over het wedstrijdschema van de Aspiranten Softbal op www.houtendragons.nl. En? vergeet niet Andee op YouTube te checken: https://www.youtube.com/channel/UCqqq5lR3UpUbEqoFCSxjTjw. Nog het filmpje bekijken wat besproken is? Dat kan hier: https://www.facebook.com/madelon.groos/videos/10209590415220484/