• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

selectie-softbalHet Nederlands softbalteam en de jeugdselecties krijgen een vaste trainingslocatie bij honk- en softbalvereniging Houten Dragons in Houten. Dragons biedt de selecties een trainingsonderkomen in de zomer- en wintermaanden. De selecties van Jong Oranje Wit en Jong Oranje Rood zullen met ingang van woensdag 4 april elke woensdag gaan trainen in Houten. Het Nederlands team zal volgend jaar neerstrijken bij de Houten Dragons.

De samenwerking tussen de KNBSB, Houten Dragons en de gemeente werd bekrachtigd op zaterdag 31 maart op Sportcomplex De Stenen Poort in Houten. Die dag was voor ‘Houten Dragons’ het startsein van het seizoen 2012. Een jaar waarin de KNBSB haar 100-jarig bestaan viert. De eerste ballen van het seizoen werden geslagen door wethouder Herman Geerdes, bondscoach Craig Montvidas nam de honneurs waar als pitcher en directeur Hans Meijer stond gemaskerd klaar als catcher.


Unieke samenwerking

Het idee om te gaan samenwerken met Houten Dragons kwam van bondscoach Craig Montvidas. Het ultieme doel van Montvidas is een nationaal trainingscentrum voor de nationale honkbal- en softbalteams. Een centraal in Nederland gelegen complex met twee honkbal- en softbalvelden, een sporthal en een museum. Een nationaal trainingscentrum is nog toekomstmuziek. Tot die tijd moest er gezocht worden naar een locatie die zoveel mogelijk aan de eisen zou voldoen. Het nieuwe complex van Houten Dragons doet dat. Het is een multifunctioneel sportcomplex met vele mogelijkheden. De vereniging Houten Dragons is jong en groeiend. De komst van de softbalselecties kan een extra stimulans zijn voor de jeugd in Houten en omgeving om ook de knuppel en handschoen op te pakken en te gaan softballen of honkballen. Voormalig voorzitter van Houten Dragons, Erick Schabracq, nam bij de ontwikkeling van Sport- en werklandschap De Meerpaal het initiatief om op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingsvormen. “De gesprekken met de KNBSB en bondscoach Montvidas hebben uiteindelijk geleid tot een bijzondere samenwerking. Vanaf april traint de Nederlandse jeugdselectie op onze huidige locatie op de Stenen Poort. Medio 2013 vertrekken we met z’n allen naar ‘De Meerpaal’. Ook het Oranje-Damesteam komt dan naar Houten”, aldus een trotse Schabracq.

 

First pitch Houten Dragons kleinImpuls voor Meerpaal en Houtense sport

Ook sportwethouder Herman Geerdes van de gemeente Houten is bijzonder ingenomen met de komst van het Oranjeteam en de jeugdselecties naar Houten. Geerdes: “Wij bieden ze in de loop van 2013 een splinternieuw en ‘eersteklas’ trainingsplek. Ik ondersteun het initiatief van Houten Dragons en de KNBSB van harte. Voor alle partijen is het een ‘win-win’-situatie. De inspanningen van de ‘Houten Dragons’ hebben geleid tot een mooi voorbeeld van goed en creatief ondernemerschap. Zeker in tijden van bezuinigingen is het belangrijk om naar nieuwe vormen van samenwerking en inkomsten te kijken. En dat is hier gelukt. De komst van het Oranjeteam geeft een enorme impuls aan de Meerpaal. Het zorgt voor een intensiever gebruik van het nieuwe sportcomplex en de Houtense sporthallen. Deze ontwikkeling gaat zeker bijdragen aan een bruisend en nog sportiever Houten!”

 

 

First pitch Houten Dragons line up klein

Foto van l naar r: Paul Boonstra (teammanager), Craig Montvidas (bondscoach), Erick Schabracq (oud-voorzitter Houten Dragons), Herman Geerdes (sportwethouder Houten), Hans Meijer (directeur KNBSB) en Ivar Hoogenboom (voorzitter Houten Dragons)