• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

689F1113 7AA2 4195 92DF 69EE94A8CDB4

In ons mooie uittenue ( voor de mensen die onze uitwedstrijden zouden willen bezoeken), op weg naar een vrijdagavond wedstrijd. Nu hebben wij de laatste paar jaar niet zulke goede herinneringen aan avondwedstrijden omdat we die niet gewend zijn.

Het moeten presteren na je werk in ongewone omstandigheden ( lichtmasten) terwijl je er misschien al een lange en psychisch of fysiek vermoeiende dag op hebt  zitten ( ja er zijn ook teamleden die lichamelijke arbeid verrichten) blijft toch bijna competitie vervalsing.

Maar goed...we hadden 11 man die er wel zin in hadden waaronder ons nieuwe teamlid Norbert ( die ooit als aspirant bij de dragons heeft gespeeld) en gelukig lukte het de meeste om op tijd bij de Pirates in Amsterdam aanwezig te zijn.

Chips ( net woord voor Shit ...) 2de veld met ook Kunstgras. Ze maken het voor andere teams wel heel lastig. Infield Kunstgras, Outfield gewoon gras ( te hoog en te zacht), te lage lampen waardoor je de bal kwijt bent als hij te hoog gaat. Gelukkig zie buienradar dat het redelijk droog zou blijven op wat lichte neerslag na. Nu is licht natuurlijk een redelijk rekbaar begrip, hetgeen bleek toe na een halve inning de sluizen bovenin open gingen. Snel een zeil over de pitcherheuvel en over de thuisplaat en daarna heb je wel het voordeel van kunstgras.

De Wedstrijd !!!!!

1ste inning Lefty pitcher.  Schoot krijgt 4-wijd en gaat naar 1. Maar neemt net iets teveel ruimte en gaat uit bij een aangooi van de pitcher naar 1 .damian slaat een hoge bal naar rechtveld maar die wordt gevangen door 9. Norbert 4 wijd en steelt daarna 2de honk waarbij hij zoveel snelheid heeft door het natte kunstgras dat hij bijna gelanceerd wordt door het 2de honk. Aaron ook 4 wijd maar daarna Ramon uit op een verre en hoge Flyball op 8.

Gelijkmakend 1 Een hit, een error 5-3 en de 1ste RainDelay van bijna een half uur. Nadat we weer op het veld staan volgt een stolen base en een passed bal en Pirates heeft de eerste punt en iemand op 3 met nul uit. OhOh....maar Ramon gooit de deur dicht met 3 man op rij een Looking Out .

2de inning Linedrive van Arvid maar de rechtsvelder staat weer precies op de verkeerde ( voor ons) plek en hij wordt gevangen. Tristan 4 wijd maar trapt daarna in dezelfde val als Schoot en wordt uitgetikt na een aangooi op 1.Dylan krijgt 4 wijd en schuift daarna door na 2 omdat Niels ook 4 wijd krijgt. De pitcher heeft het moeilijk omdat wij ons best doen om niet te slaan op wijdballen. Een WildPitch zorgt ervoor dat Dyllan en Niels een honk verder kunnen. Dylan reageert scherp op een aangooi fout van de catcher naar de pitcher die niet gedekt wordt door de ShortStop en scoort de gelijkmakende punt. Een hoog geslagen infield hit van Norbert wordt niet gevangen omdat de derde honkman tegen het licht inkijkt en we hebben de voorsprong te pakken. 1-2

Met alle honken vol slaat Aaron de bal richting de derde honkman die het honk aantikt en zo de derde nul maakt.

Gelijkmakend 2 Een 6-3 een 5-3  een 2 honkslag. en een HP en uiteindlijk een FieldersChoice van onze goed spelende Derde Honkman Arvid zorgt voor een puntloze inning voor de Pirates. 1-2

3de Inning Een Strike Out, een Caught Stealing op 3de honk ( foute call van de scheids, maar dat kan gebeuren) en een vangbal door weer die rechtvelder en wij scoren niet.

gelijkmakend 3 Een Strike Out, gevolgt door een 2 honkslag en een BB en Pirates heeft 1 en 2 bezet met 1 uit. Hun vijfde slagman in de Line-Up slaat een bal hard en recht door het midden waardoor de loper van 2 denkt te kunnen scoren. Echter....wij trainen daarop en de play wordt dan ook bijna perfect uitgevoerd. De Actie moet naar Thuis.  Dylan (eerste honkman) zorgt voor de Relay door naar de heuvel te gaan en daar de bal richting de catcher te gooien ( of naar 3 als de loper teruggaat). Deze loper heeft echter niets in de gaten en Dylan gooit de bal naar de cather (tRistan) die de loper ruim een meter voor de plaat kan uittikken. 8-3-1 en een staande ovatie van de bank spelers en onze vaste suporters. Waar trainen al niet goed voor is.............!

Een strike Out door Ramon en een veelbelovende inning voor de Pirates  leverd ze uiteindelijk 0 punten op.

2de RainDelay van ruim 15 minuten.

We praten met elkaar en waarschuwen voor een herhaling van de wedstrijd tegen Onze gezelen waar wij tijd te kort kwamen door meerdere raindelays en het moeten stoppen na 22.30.

We moeten dus de wedstrijd vroeg beslissen.

4de iining. Dylan raakt de bal niet goed maar komt nog wel met een snoekduik headfirst veilig op het 1ste Honk.Daarna gaan echter Niels en Schoot met 3slag er af. Dat schiet niet op....2 man uit en alleen 1 bezet.

Damian geeft het goede voorbeeld met een honkslag, gevolgt door Norbert.Daarna een Bb,HP,BB Honkslag Tristan, BB, een fout van hun rechtvelder die nu eens niet een bal vangt, en uiteindelijk een strike out. Na 12 man aan slag staat het ineens 1-9 in het voordeel van de Dragons.

gelijkmakend 4 Een 5-3 ,F8 en nog een 5-3 ( arvid heeft het druk vandaag) en het blijft 1-9

5de Inning Een 5-3,Strike Out, BB en weer een 5-3 met geen punten voor ons.

Gelijkmakend 5 Drie man op, drie man af. Geen punten en de tijd begint te dringen voor de Pirates want na 22.30 mag er geen nieuwe innng meer gestart worden.

6de inning Een FlyBall die gevangen wordt door 8 en 2 Strike Outs leveren geen punten op voor de Dragons.

Gelijkmakend 6 . Dit wordt de laatste inning want het is 22.30 geweest. Pirates heeft een team van 17 man en omdat ze niet meer het veld in hoeven om te verdedigen brengen ze nu al hun betere slagmensen in stelling.

Een hard geslagen hoge bal wordt gevangen door Norbert op 8. 1 out en nog 2 te gaan.

Een 1 honkslag naar rechtsveld en een honkslag naar het rechtsveld, gevolgt door een makkelijk gegeven 4 wijd en alle honken bezet met 1 uit en met een stand 1-9.

We blijven rustig en als de honkloper van 1ste Honk net teveel afstand neemt gooit ramon een Pick-off op 1.

De loper gaat richting 2 en wordt dan ingesloten door bijna het hele Team. 1-3-6-9-4-3-6 en hij wordt getikt. 2 outs.

Aaron gaf aan dat we die loper moesten uitmaken en niet hoefde te letten op het feit dat de andere 2 lopers zouden scoren. De score is nu 3-9 maar met 2 man uit zou het vreemd zijn als ze nu nog 6 punten zouden scoren op onze pitcher Ramon.

Hetgeen waarheid bleek te zijn want de volgende slagman ging uit door 5-3 ( aangooi derde honk op 1ste honk)

3-9 winst voor de Dragons om 22.45 uur na 6 innings met totaal 45 minuten raindelay.

Een mooie overwinning met volwassen en slim spel met een paar hele mooie acties door goed veldwerk en goede pitching.

Eindelijk een goed gevoel over een avondwedstrijd.

Nu dit volhouden want volgende week wacht UVV op ons op vrijdag avond 8 sept om 19.30 bij UVV.

Kom ons aanmoedigen aub.