• 2_slide-10.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_v1.png

HOUTEN – Van zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 april 2011 was alweer de achtste editie van de Nationale Sport Week. In het kader van die week organiseerden de middelbare scholen uit Nieuwegein, IJsselstein en Houten op dinsdag 19 april voor de derde keer gezamenlijk de 'Dag van de Sport'.

Ongeveer 3400 leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Anna van Rijn College Albatros en Harmonielaan, Oosterlicht College, Cals College IJsselstein en Nieuwegein, College de Heemlanden, Het Houtens en De Baanbreker deden mee aan de 'Dag van de sport 2011′.


Het doel van deze sportdag was het kennis maken met nieuwe sporten en het ontdekken dat sporten leuk is om te doen. Op deze sportdag lag de nadruk dus op het aanleren van en kennis maken met de sport die de leerlingen zelf gekozen hadden. Daarnaast stond het samen sporten met klasgenoten en leerlingen van andere scholen centraal.

De leerlingen gingen op verschillende locaties in Nieuwegein, IJsselstein en Houten samen sporten. In Houten werd onder andere op Sportcomplex de Stenen Poort softbal gespeeld op het veld van softbalvereniging De Houten Dragons. Trainers van de Houten Dragons gaven clinics om de leerlingen de kans te geven om verschillende aspecten van het spel onder de knie te krijgen. Zo werd onder andere geoefend op het slaan van de bal. Na de clinics werden er partijtjes gespeeld. (JvA)