• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Een win-win-win situatie

Leden van de Houten Dragons krijgen nu de mogelijkheid over te stappen op groene stroom. De prijs van deze stroom ligt een eurocent per kilowattuur onder het huidige tarief voor grijze of 'vuile' stroom. Al naar gelang het verbruik levert dat per gezin jaarlijks een besparing op tot 190 euro. Bovendien krijgt de sportvereniging voor elk lid dat de aanbieding accepteert een sponsorbijdrage van maximaal 17 euro, dat kan oplopen tot maximaal 1750 euro per jaar.

De aanbieders zijn het Nieuwerkerkse bedrijf PMA-consultancy en het Rotterdamse energiebedrijf Greenchoice. PMA is marktleider op het gebied van verzekeringen en commerciële diensten in de onderwijssector. De bedrijven zeggen dat hun tarieven altijd onder die van grijze stroom zullen liggen, ook als die mee omlaag zullen gaan. Schaalgrootte en een efficiënt kostenbeheer maken de scherpe prijs mogelijk.

 

De groene energie wordt geleverd door het Zweedse Vattenfall, de grootste aanbieder van milieuvriendelijke stroom in Europa. Het bedrijf wekt duurzame energie op door het verstoken van houtafval van productiebossen die onder meer gebruikt worden door de papierindustrie. Biomassa is net als wind en zonne-energie een erkende manier om schone stroom op te wekken.

 

Op de website staat alles beschreven rondom deze actie. Antwoorden in de meest gestelde vragen rubriek laat zien hoe alles in zijn werk gaat en hoe eenvoudig het is. Overstappen op groene stroom is slechts een administratieve handeling. Om aan deze actie mee te kunnen doen hebben we minimaal 15 leden nodig, maar wij verwachten dat iedereen meedoet. Meedoen is overigens niet beperkt tot leden van de Dragons. Buren, vrienden en familie, ook buiten Houten, kunnen meedoen. Wie wil er nu geen bijdrage leveren aan het milieu en de Houten Dragons en zijn eigen portemonnee? Het enige dat gedaan hoeft te worden is je aan te melden bij de sponsorcommissie via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien je niet over e-mail beschikt is een telefoontje naar Wim Ravesloot (637 7316), Erwin van Dorth (220 3439) of Wilfred Germeraad (637 1346) ook goed. Indien je geen toegang to internet hebt, kun je deze heren ook bellen voor verdere informatie. De sponsorcommissie regelt de aanmeldingen en zo hebben we allemaal voordeel.

 

Naast de sponsorcommissie hebben Marco Odijk en Arnold en Petra Bosman zich ook al aangemeld voor deze actie. Wie volgen?