• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

maskerDe KNBSB heeft onlangs geadviseerd werpers en binnenvelders van alle honkbal, softbal (inclusief Slowpitch) én BeeBall teams een gezichtsmasker te laten dragen.

De bond stelt dat daarmee bij nader inzien dit seizoen niet verplicht voor de softbalteams waarvoor zij dat eerder wel deed.

Meer informatie over het advies van de KNBSB is de vinden op de website van de KNBSB.

 

Het bestuur heeft na overleg met de kernleden van de Technische Commmissie besloten dat in onze vereniging:

  • voor Beeballteams geldt dat zachte ballen worden gebruikt en het al dan niet aanschaffen en gebruiken van gezichtsmaskers daarom aan de ouders/ verzorgers van de spelers wordt overgelaten;
  • voor honkbalteams geldt dat coaches, ouders en spelers dringend wordt geadviseerd de pitchers en andere binnenvelders van de pupillen en de pitchers van de aspiranten een gezichtsmasker te laten dragen. Voor elk van deze teams worden door de vereniging de benodigde maskers aangeschaft.                                                                  Voor de andere binnenvelders van de aspiranten teams én de pitchers en andere binnenvelders van de junioren en senioren geldt dat het al dan niet aanschaffen en dragen van een gezichtsmasker aan spelers en ouders/verzorgers wordt overgelaten;
  • Voor softbal geldt dat voor de pupillen, aspiranten en junioren op grond van het hernomen besluit van de KNBSB gezichtsmaskers zijn aangeschaft. Omdat de afstanden korter zijn dan bij honkbal wordt pitchers en andere binnenvelders geadviseerd deze gezichtsmaskers te dragen. Of ze dat al dan niet doen is de verantwoordelijkheid van henzelf en hun ouders/verzorgers.
    Voor de senioren softbalteams geldt dat voor de pitchers een gezichtsmasker is aangeschaft. Hen wordt geadviseerd dat te dragen. Voor binnenvelders van deze teams geldt dat het al dan niet aanschaffen en dragen van een gezichtsmaskers aan de spelers zelf wordt overgelaten.