• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Dit jaar was het weer tijd voor de Haarlemse Honkbalweek. Op zaterdag 31 juli 2004 waren de wedstrijden Japan - Italië en Nederland - Reno Astros.
Nederland had van Italië en Japan gewonnen en van Cuba verloren. Dus om zich te kunnen plaatsen voor de finale (tegen Cuba) moest Nederland in ieder geval zijn eigen wedstrijd winnen en zou Japan van Italië moeten winnen. Spannend dus!

 

De eerste wedstrijd begon om 14:00 uur. Dat was Japan - Italië. De wedstrijd was heel erg spannend. Japan kwam door kort spel met één man op de honken en door een ver geslagen bal in het outfield kon deze man binnenkomen,1-0 voor Japan dus. Italië kwam nog in de zelfde inning terug. Nederland nog niet in de finale dus.

1-1: de spanning is te snijden. Het is aan de sfeer te merken dat er veel mensen hopen dat Italië verliest. Japan weet zijn voorsprong echter telkens verder uit te bouwen en komt uiteindelijk, tot groot genoegen van het publiek, met 7-1 als winnaar uit de bus.
Na de wedstrijd van Japan tegen Italië komt er een verstandelijk gehandicapte man op het veld, uitgedost in een yankees outfit, om een bal te slaan en daarna een "homerun" te lopen. Na een aantal pogingen lukt het hem dan ook.

 

Na het einde van de wedstrijd was het voor de Nederlandse selectie tijd om te gaan opwarmen. Dit gebeurt als een echt team, iedereen tegelijk.
Om 7 uur was het dan tijd voor de laatste wedstrijd van die avond Nederland - Reno Astros! Nederland begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste inning had Oranje al een voorsprong van 1 punt, dat al gauw werdt uitgebouwd naar 2 punten. Nederland won uiteindelijk de wedstrijd met 6-0.
Conclusie: een sterke wedstrijd, verdedigend heel goed en aanvallend sterk! Bijzonderheden: Ralph Milliard heeft 4x 4 wijd gehad.

 

Voor die zaterdag zat het er weer op. Een erg gezellige dag met veel leuke sportmomenten. Bekijk ook het fotoverslag.

 

Ferry Stelte, 2004

 

Wil je ook eens wat schrijven voor de website? Een verslag van een wedstrijd? Een honkbalevenement, etc??? Stuur dan een mail met je verslag (evt met foto's) naar: website@...