• 2_slide-10.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_v1.png

Scheidsrechtersquiz 1

Afgelopen maandag was het zover: iedereen met een U2 scheidsrechters diploma kon zijn/haar kennis komen updaten.
Ric Zwanenburg van de KNBSB was onze gast en stelde de hand van een mooie quiz de vragen aan onze scheidsrechters. Bijna alle teams waren vertegenwoordigd en zo ook onze clubscheidsrechters. Zouden de clubscheidsrechters alles nog weten? Regelmatig werd er ook gevraagd hoeveel fouten ze al hadden gemaakt.

Het was een hele leuke avond, koud  - maar gezellig, er werden mooie situaties behandeld waarop ook weer hele gesprekken op volgden.  

Scoorderscursus

Cursus Scoren

Niet alleen spelers en scheidsrechters bereiden zich actief voor op het komende seizoen, maar natuurlijk ook degene die tijdens de wedstrijd de score bijhoudt.

Het ziet er altijd best ingewikkeld uit cirkeltjes en punten maar wat betekenen die nou?

Om het te leren of om je scoorders kennis weer even bij te spijkeren organiseren wij weer een cursus scoren.

Deze keer omvat de cursus 2 avonden waarbij Ab ten Have de kneepjes van het scoren gaat bijbrengen.

Een buitenkansje want de cursus bieden wij gratis aan. Tenslotte zijn jullie ouder(s)/verzorger(s) bijna allemaal wel een keer aan de beurt om het wedstrijdverloop bij te houden.

Meld je daarom aan voor deze 2 avonden in maart, dan starten ook weer de oefenwedstrijden en kan je gelijk het geleerde in praktijk brengen als je naar de wedstrijd van je zoon of dochter aan het kijken bent.

Overigens is deze cursus niet alleen voor ouder(s)/verzorger(s); ook jij als speler bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. Met deze cursus vergroot je ook je spelinzicht dat is gelijk mooi meegenomen toch?

De cursus wordt gehouden op de Meerpaal in de MFA (vergaderruimte) op

Donderdag 9 en 16 maart van 19.30 – 21.30 uur (de cursus omvat 2 avonden).

Meedoen? Hartstikke leuk! Meld je dan even aan via deze link:

https://forms.gle/6v8xbF96NhiZUwuj6

Nieuwjaarswens 2023

Softbal asp centrals dragons kampioen

De softbal aspiranten van het combi-team Centrals/Dragons mogen zich dit jaar ook kampioen noemen.

Seizoensafsluiting

Aan alle leden en ouders van leden en vrijwilligers van de Houten Dragons,

Graag willen we jullie uitnodigen om samen met ons het seizoen (en het jaar) af te sluiten. Dit willen we doen op zaterdag 10 december vanaf 16:00 uur op de Meerpaal.

We willen natuurlijk van deze gelegenheid gebruik maken om onze kampioensteams en de teams die gepromoveerd zijn hartelijk te feliciteren met de sportieve prestatie. 

Ook onze vrijwilligers zullen in het zonnetje gezet worden. De vereniging kan immers niet bestaan zonder deze toppers.

Daarnaast doen we natuurlijk ook nog een hapje en wat leuks.

 

 

Hier ben jij toch ook bij? Geef je snel op (uiterlijk 30 november) via onderstaand formulier. Als je niet kan verzoeken we je toch om het formulier in te vullen en aan te geven dat je niet kan. Dit formulier heb je sneller ingevuld dan dat je een rondje om de honken bent gerend, dus doe het meteen!

kledingdag2Omdat er veel vraag was naar een mogelijkheid om tweedehands Dragons-kleding aan te bieden en/of aan te schaffen, heeft de Kledingcommissie hiervoor een nieuwe mogelijkheid gecreëerd.

aspiranten 2022 1

Zoals het wedstrijdsecretariaat al vermeld had in haar laatste bericht was het Aspiranten 1 Honkbalteam een van onze kampioenen dit jaar.

Ze moesten er lang voor doorspelen, want er moesten nog de nodige inhaalwedstrijden gespeeld worden, maar uiteindelijk waren zij toch, meer dan terecht, de kampioen van hun klasse. Zeer verdiend mannen en van harte gefeliciteerd.